SRPSKI JEDNOSTAVNO
Potrebno:
1/2 litre vode
5-6 supenih kasika polente
1 kuvana virsla
par kriskica sira
so
ulje
Priprema:
Sipati vodu(ja koristim filtriranu)u serpicu,odmah sipati i kukuruzno brasno ili polentu(ko kako voli),promesati dok je voda hladna,jer se tada nece napraviti grudvice,koje uzasno smetaju,a nisu ni jestive.Ukljuciti ringlu na 3,pa kada se malo zagreje,smanjiti na 2-ku.Mesati sve dok masa ne naraste i postane gusta.Pri kraju,dodati 2 kasike ulja i malo soli,sve sjediniti.
Skloniti,prohladiti.
Skuvati par virsli,ocediti.
Kacamak servirati topao,sa dodatkom narezanih virsli(dovoljna je jedna)i malo belog kravljeg sira.Posluziti uz solju jogurta,kiselog mleka(sto je tradicionalno kod nas)ili u mom slucaju,uz solju caja od nane(koju gajim na svojoj terasi).
PRIJATNO :)
Нема коментара:
Постави коментар