четвртак, 20. август 2015.

CORBAST PASULJ




CORBAST PASULJ BEZ MESA


POTREBNO:

1/2 belog pasulja
1-2 glavice crnog luka
2 cena belog luka
2 listica lorbera
list celera
par listova nane
ulje za dinstanje,
soli,bibera po zelji.

PRIPREMA:

Pasulj vece pre kuvanja,potopiti u lonac(serpu)sa hladnom vodom da ogrezne,poklopiti.
Sledeceg dana,pasulj ocediti i oprati.Naliti vodom,prokuvati pasulj i ocediti jednu vodu.
U serpu,u kojoj cemo spremati pasulj,nalijemo ulje da pokrije dno,sipamo sitno seckan crni i beli luk,dinstamo,stalno mesajuci.
Kada luk dobije staklastu teksturu,dodamo ocedjen pasulj,nalijemo vodom samo da predje preko pasulja posolimo,dodamo lorber,seckan list celera(moze i koren celera),seckanu nanu.Poklopiti i kuvati na srednjoj temperaturi (2),povremeno mesajuci i dosipajuci vode.





Pasulj je kuvan,kada mu je zrno mekano.Mozemo da dodamo jos kasiku ulja(maslinovog),mesto zaprske i bibera po zelji.




U letnjem periodu,ovaj pasulj sluziti sa salatom od paradajza,a u zimskom,sa salatom od kiselog kupusa.        


                                           PRIJATNO  :)





Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *