четвртак, 20. август 2015.

PANIRANE PALACINKE SA PRAZILUKOM



Potrebno:

1/2kg praziluka
1/2kg tankih kora
2 cela jaja
ulje za dinstanje,
so,biber.
Za paniranje:
prezle
1 celo jaje
malo mleka.

Priprema:

Praziluk dobro oprati(posebno peruske,jer budu pune blata),prosusiti krpom,seckati na kolutove ili sitnije.U tiganj za dinstanje sipati ulja samo da pokrije dno,staviti seckan praziluk,naliti malo vode i dinstati na srednjoj temperaturi(kod mene je to 2-ka),dodati soli i bibera po ukusu.Kada je prodinstan i ohladjen,praziluku dodati 2 cela jajeta,sve promesati.

To izgleda ovako:





Pripremite kore,pa na svaku posebno nanesite 

fil,oblikujte u palacinku,ovako:




Pripremite dve cinije.U jednu sipajte prezle da pokriju dno,a u drugu razbijte 1 celo jaje i malo mleka(moze iz frizidera,a i ne mora).Mleko ima isto svojstvo kao jaje,pa uvek mozemo zameniti po neko jaje mliekom,jer ni previse jaja u jelu nije zdravo.

To izgleda ovako:



Palacinke umocite u jaje,pa u prezle i 

przite na srednje vrelom ulju(2,5)




Kada su isprzene obe strane,vaditi na veci plitki tanjir,postavljen papirnim ubrusom(da pokupi visak nepotrebnog ulja).

Servirati i uzivati ! 


                                                

                                           Prijatno 😋




U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email