Potrebno:
1/2kg praziluka
1/2kg tankih kora
2 cela jaja
ulje za dinstanje,
so,biber.
Za paniranje:
prezle
1 celo jaje
malo mleka.
Priprema:
Praziluk dobro oprati(posebno peruske,jer budu pune blata),prosusiti krpom,seckati na kolutove ili sitnije.U tiganj za dinstanje sipati ulja samo da pokrije dno,staviti seckan praziluk,naliti malo vode i dinstati na srednjoj temperaturi(kod mene je to 2-ka),dodati soli i bibera po ukusu.Kada je prodinstan i ohladjen,praziluku dodati 2 cela jajeta,sve promesati.
To izgleda ovako:
Pripremite kore,pa na svaku posebno nanesite
fil,oblikujte u palacinku,ovako:
Pripremite dve cinije.U jednu sipajte prezle da pokriju dno,a u drugu razbijte 1 celo jaje i malo mleka(moze iz frizidera,a i ne mora).Mleko ima isto svojstvo kao jaje,pa uvek mozemo zameniti po neko jaje mliekom,jer ni previse jaja u jelu nije zdravo.
To izgleda ovako:
Palacinke umocite u jaje,pa u prezle i
przite na srednje vrelom ulju(2,5)
Kada su isprzene obe strane,vaditi na veci plitki tanjir,postavljen papirnim ubrusom(da pokupi visak nepotrebnog ulja).
Servirati i uzivati !
Prijatno 😋
Нема коментара:
Постави коментар