недеља, 14. мај 2017.

REBARCA & BAKED PRIME RIB






Neki dan me na ovo jelo podsetila moja mladja cerka,kaze pravila je rebarca -ono kao ti,mama - ufff sto su bila....super! Setila se..... Jedne godine sam  kupila svezu slaninu i rebra,uvalila ih u puno biljcica i mleka,ostavila u poklopljenoj serpi u frizideru,pa ih sutra dan ispekla,raspadala su se....a na dnu serpe,ona moca....lepljiva,slana,ko' zvaka, privlacna..i ukusna.E nju,tu mocu, moja mladja cerka gustira,viljuskom grebe dno serpe i kao da je sad gledam,cokce od slasti i prica mi....o momcima...drugaricama...zivotnim nekim situacijama.Proslo vreme,a meni slike ostale,slike odrastanja,stalne borbe misli i tela,dok ne postanes velika,dok ne odrastes i podjes za svojom srecom...
Setih se ovoga dok sam gledala rebarca u mesari.
***
Potrebno:
1 1/2-2 kg svinjskih rebarca
Marinada:
600ml mleka
saka lisca nane
saka lisca bosiljka
1 grancica ruzmarina
4 cena belog luka
1 kasicica ljute aleve paprike
2 kasicice senfa
1 kasicica soli
1kasicica bibera
1/4 kasicice pimenta
2 velike kasike mango chutney-a
Priprema:
Rebarca oprati,pustiti da se ocede.
Napraviti marinadu od svih navedenih sastojaka,ruzmarin,listice nane i bosiljka nacepkamo,beli luk usitnimo,dodamo mango chutney,senf,soli,bibera,paprike,piment,mleka.Marinadu utrljamo u rebarca i preko njih,ostavimo oko tri sata da odstoji.Peci na 160c prekrivene pek papirom oko 1h30'.Na ovoj temperaturi,rebarca ce pustiti svoju masnocu,pa nije potrebno dodavati mast ili ulje.
Rebarca jednom okrenuti da se ravnomerno ispeku,a povremeno proveriti viljuskom da li su gotova,jer vreme pecenja zavisi od vase rerne.
Kombinacija sa kuvanom sargarepom i mladim krompiricima je dovoljna za gurmanski rucak 😏
***
Inspiraciju za ovako spremljena-slatko/ljuta  rebarca sam dobila citajuci recepte za rebarca pecena u zemljanim pecima sa slicnom marinadom,poreklom iz Amerike.


   
                                             
                                                                                  Prijatno 😍


3 коментара:

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email