Setih se ovoga dok sam gledala rebarca u mesari.
***
Recept za Kuligre
nase drage prijateljice Dubravke Belogrlic
Potrebno:
1 1/2-2 kg svinjskih rebarca
Marinada:
600ml mleka
saka lisca nane
saka lisca bosiljka
1 grancica ruzmarina
4 cena belog luka
1 kasicica ljute aleve paprike
2 kasicice senfa
1 kasicica soli
1kasicica bibera
1/4 kasicice pimenta
2 velike kasike mango chutney-a
Priprema:
Rebarca oprati,pustiti da se ocede.
Napraviti marinadu od svih navedenih sastojaka,ruzmarin,listice nane i bosiljka nacepkamo,beli luk usitnimo,dodamo mango chutney,senf,soli,bibera,paprike,piment,mleka.Marinadu utrljamo u rebarca i preko njih,ostavimo oko tri sata da odstoji.Peci na 160c prekrivene pek papirom oko 1h30'.Na ovoj temperaturi,rebarca ce pustiti svoju masnocu,pa nije potrebno dodavati mast ili ulje.
Rebarca jednom okrenuti da se ravnomerno ispeku,a povremeno proveriti viljuskom da li su gotova,jer vreme pecenja zavisi od vase rerne.
Kombinacija sa kuvanom sargarepom i mladim krompiricima je dovoljna za gurmanski rucak 😏
***
Inspiraciju za ovako spremljena-slatko/ljuta rebarca sam dobila citajuci recepte za rebarca pecena u zemljanim pecima sa slicnom marinadom,poreklom iz Amerike.
Prijatno 😍
Potrebno:
ОдговориИзбриши1 1/2-2 kg svinjskih rebarca
Marinada:
600ml mleka
saka lisca nane
saka lisca bosiljka......
Divno si ih spremila!
ОдговориИзбришиHvala ti na komentaru,draga Dubravka :)
Избриши