понедељак, 19. новембар 2018.

HLEB SA SODOM BIKARBONOM & BAKING SODA BREAD


Potrebno:
400 gr ostrog brasna
200 gr razanog brasna
1 kasicica sode
1 kasicica soli
2 kasike ulja



Priprema:
Pomesati obe vrste brasna,sodu i so,doliti mlaku vodu da se zamesi fino testo,da odstoji pokriveno oko 1h.Podeliti testo na dva dela,kratko premesiti,poloziti na pleh sa pek papirom,i,useci nozem krst po sredini da bi toplota rerne mogla lakse da prodre u hleb i ravnomerno ga ispece,pobrasniti odozgo.
***
Ovo zarezivanje soda hleba postalo je njegov zastitni znak,te se lako  prepozna.
***
Peci u zagrejanoj rerni oko 45' na 160c.Izvaditi,prohladiti,uviti u pamucnu krpu.
Hleb treba da stoji uvijen u pamucnu krpu i u kesi,dok se ne potrosi.
Hleb je odlicnog ukusa,kvalitetan sa dve vrste brasna i lak za varenje.Moze se peci i bez cekanja,sto je velika prednost u odnosu na ostale vrste hlebova.
                                                  
                                                                  Prijatno 😊
  

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email