субота, 26. мај 2018.

TART SA COKOLADOM I JAGODAMA & TART WITH CHOCOLATE AND STRAWBERRIES


Potrebno:

250 g mlevenog keksa
25 g kakao praha
100 g otopljenog putera/margarina
2 kašike meda
2 kašike ruma (orig.1)
17 kasika mleka(u orig.receptu pise 3 kasike-mozda sam greskom odmerila vise keksa,ne znam?,ali mi je trebalo vise mleka)

Ganace krema:
200 ml neutralne pavlake za kuvanje

100 g čokolade za kuvanje 
200 g mlečne čokolade
*koristila sam kakao tablu+posnu tablu*

Za filovanje i dekoraciju:
300 gr jagoda

Priprema:

Otopiti puter  i ostaviti da se prohladi. Samleti keks u blenderu/secku,ili koristiti kupovni. Dodati kakao, otopljen puter, med i rum pa sve dobro sjediniti mikserom  ili varjacom.
Na kraju dodati mleko i sve dobro izmesati u kompaktnu smesu.




U kalup za tart postaviti prozirnu foliju po dnu i po zidovima.Ovo je vazno za one koji nemaju kalup za tart sa odvojivim dnom,jer cemo tako lako izvuci tart na ukrasnu podlogu za sluzenje.  
Rasporediti keks po dnu i stranicama kalupa.
Odložiti koru u frizider na 30 minuta.

Pripremiti ganace kremu-
 
U serpu uliti pavlaku za kuvanje i zagrevati na srednjoj temperaturi. 
Skloniti sa ringle pre nego sto proključa i ubaciti cokoladu izlomljenu na kocke. 
Zicom mesati dok se sva cokolada ne otopi i dok ne postane glatka i sjajna ganace krema. Vratiti serpu na toplu ringlu  uz mešanje par minuta. 
Prohladiti oko 10-tak minuta, pre filovanja, uz stalno mesanje.
Izvaditi kalup sa korom iz frižidera ,pa poredjati polovine jagoda po dnu kore. 
Preliti prohladjenom ganace kremom i dekorisati ostatkom jagoda.
Tart vratiti u frizider na par sati.Seci ostrim ravnim i toplim nozem.

***
Originalni recept -
Blog Mystic Cakes -Cokoladni tart bez pecenja 


                                                                    Prijatno 😃

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *