Potrebno:
250 g mlevenog keksa
25 g kakao praha
100 g otopljenog putera/margarina
2 kašike meda
2 kašike ruma (orig.1)
17 kasika mleka(u orig.receptu pise 3 kasike-mozda sam greskom odmerila vise keksa,ne znam?,ali mi je trebalo vise mleka)
Ganace krema:
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
100 g čokolade za kuvanje
200 g mlečne čokolade
*koristila sam kakao tablu+posnu tablu*
Za filovanje i dekoraciju:
300 gr jagoda
Priprema:
Otopiti puter i ostaviti da se prohladi. Samleti keks u blenderu/secku,ili koristiti kupovni. Dodati kakao, otopljen puter, med i rum pa sve dobro sjediniti mikserom ili varjacom.
Na kraju dodati mleko i sve dobro izmesati u kompaktnu smesu.
U kalup za tart postaviti prozirnu foliju po dnu i po zidovima.Ovo je vazno za one koji nemaju kalup za tart sa odvojivim dnom,jer cemo tako lako izvuci tart na ukrasnu podlogu za sluzenje.
Rasporediti keks po dnu i stranicama kalupa.
Odložiti koru u frizider na 30 minuta.
Pripremiti ganace kremu-
U serpu uliti pavlaku za kuvanje i zagrevati na srednjoj temperaturi.
Skloniti sa ringle pre nego sto proključa i ubaciti cokoladu izlomljenu na kocke.
Zicom mesati dok se sva cokolada ne otopi i dok ne postane glatka i sjajna ganace krema. Vratiti serpu na toplu ringlu uz mešanje par minuta.
Prohladiti oko 10-tak minuta, pre filovanja, uz stalno mesanje.
Izvaditi kalup sa korom iz frižidera ,pa poredjati polovine jagoda po dnu kore.
Preliti prohladjenom ganace kremom i dekorisati ostatkom jagoda.
Tart vratiti u frizider na par sati.Seci ostrim ravnim i toplim nozem.
***
Originalni recept -
Blog Mystic Cakes -Cokoladni tart bez pecenja
Prijatno 😃
Нема коментара:
Постави коментар