Potrebno:
500gr juneceg ribica
1 grancica ruzmarina
6 kasika povrca za zimu
2-3 kasike javorovog sirupa
biber,so
*
Prilog:
300ml vode
100 gr belog projanog brasna
2 kasicice kajmaka
Priprema:
Sa ribica nozem skinuti opne i zilice,iseci na komade i kuvati uz dodatak grancice ruzmarina,sve dok meso sasvim ne omeksa.Viljuskom meso razdvojiti/poderati na vlakna,doliti 1/2kasike ulja, proprziti,posoliti i pobiberiti.
Dodati povrce,koje je vec spremljeno,dinstati jos nekoliko minuta i doliti javorov sirup.Kratko sve proprziti ,tako da se zacini u povrcu i javorov sirup sjedine.
Prilog:U hladnu vodu sipati projano brasno i kuvati na nizoj temperaturi uz stalno mesanje oko 40 minuta.Tada ce kacamak vec biti gust.
Kacamak izliti u kalup,ohladiti i seci na kocke ili krugove.
Posluzti ribic u javorovom sirupu sa kockama belog kacamaka prelivenog kajmakom.
Prijatno 😍
Нема коментара:
Постави коментар