Potrebno:
Testo:
2 cela jaja
200gr brasna
malo ulja+
masinica za pravljenje testenine
Fil:
300gr mlevene junetine
1/2 pruta praziluka
2 cena belog luka
3 kasicice "miks susenih pecurki"
1 konzerva paradajz-pelata
2-3kasike kecapa
1 kasicica origana
200gr kackavalja
Besamel sos:
1 puna kasika brasna
1/2 solje hladne vode da sos bude gusci
Priprema:
Zamesiti testo za kore sastavljajuci sve namirnice.Na 1 jaje (za spremanje domace paste i testa) je potrebno dodati 100gr brasna i malo ulja.Umotati u prozirnu foliju i ostaviti 1 sat na sobnoj temperaturi.Pricvrstiti masinicu,malo pobrasnjaviti deo u koji stavljamo testo.Testo posuti brasnom i oklagijom malo rastanjiti.Provuci kroz masinicu po dva puta dok stanjujemo do zeljene debljine.Od ove kolicine cemo dobiti 6 kora za kalup velicine 25x16cm.
Pripremanje fila:dinstati crni i beli luk,dodati mleveno meso,3 kasicice "miks pecurki"u prahu(recept sledi)ili 1 pakovanje(400gr) svezih sampinjona.U fil dodati paradajz-pelat, kecap i origano.
Besamel:pomesati brasno i vodu da bude gustine kao za palacinke.U vruc fil dodati besamel sos i sve sjediniti.U originalnim receptima,besamel se stavlja kao poseban fil,ali sam ovaj put skratila proces,jer je efekat i ukus nepromenjen.
Kalup/pleh obloziti pek papirom i na dno dosuti malo vode.Postaviti uzduz 2 kore,fil od mesa i besamela pa narendan kackavalj.
Tako ponoviti tri puta dok sve kore ne iskoristimo i fil bude na vrhu/preko trece kore.Peci prekriveno pek papirom na 160c oko 40 minuta.
Lazanju seci na kocke i sluziti toplu.
Prijatno 💖
Нема коментара:
Постави коментар