1 tabla lisnatog testa
100 gr smedjeg secera
1 vanilin secer
20 gr cimeta u prahu
150 gr kisele pavlake
20 gr otopljenog margarina/putera
10 gr secera u prahu
prstohvat soli
malo brasna za posipanje
Priprema:
Tablu lisnatog testa pobrasnjaviti i rastanjiti tako da priblizno bude debljine jedne kore za gibanicu.
Fil:u kiselu pavlaku dodati secer,vanil secer,cimet i prstohvat soli.
Rastanjenu koru na siroj strani izrezati na trake duzine 10-tak cm a sirine 3-4 cm(pogledajte video).Otopiti margarin/puter i cetkicom ga naneti na krajeve kore,posebno na krajeve tracica.
Filovati koru ravnomerno i preko tracica,pa rolati sirinom prema kraju izrezanih traka.Rastopljeni margarin ce zalepiti krajeve rolata.Pazljivo postaviti rolat u kalup za kuglof,koji smo prethodno premazali otopljenim margarinom/puterom i tankim slojem brasna.Krajeve rolata sastaviti(vec namazanim margarinom).Ceo rolat premazati otopljenim puterom/margarinom.
Peci u zagrejanoj rerni na 160c 35 minuta.Topao kuglof opet premazati ostatkom putera/margarina.
Pazljivo izvaditi kuglof na tacnu i posuti ga prah secerom.
Posluziti.
Prijatno 💖😋
Нема коментара:
Постави коментар