петак, 19. јануар 2018.

KUGLOF SA CIMETOM & KUGLOF WITH CINNAMON


Potrebno:
1 tabla lisnatog testa
100 gr smedjeg secera
1 vanilin secer
20 gr cimeta u prahu
150 gr kisele pavlake
20 gr otopljenog margarina/putera
10 gr secera u prahu
prstohvat soli
malo brasna za posipanje




Priprema:
Tablu lisnatog testa pobrasnjaviti i rastanjiti tako da priblizno bude debljine jedne kore za gibanicu.
Fil:u kiselu pavlaku dodati secer,vanil secer,cimet i prstohvat soli.
Rastanjenu koru na siroj strani izrezati na trake duzine 10-tak cm a sirine 3-4 cm(pogledajte  video).Otopiti margarin/puter i cetkicom ga naneti na krajeve kore,posebno na krajeve tracica.
Filovati koru ravnomerno i preko tracica,pa rolati sirinom prema kraju izrezanih traka.Rastopljeni margarin ce zalepiti krajeve rolata.Pazljivo postaviti rolat u kalup za kuglof,koji smo prethodno premazali otopljenim margarinom/puterom i tankim slojem brasna.Krajeve rolata sastaviti(vec namazanim margarinom).Ceo rolat premazati otopljenim puterom/margarinom.
Peci u zagrejanoj rerni na 160c 35 minuta.Topao kuglof opet premazati ostatkom putera/margarina.
Pazljivo izvaditi kuglof na tacnu i posuti ga prah secerom.
Posluziti.

                                           Prijatno 💖😋

 

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email