понедељак, 04. децембар 2017.

*PAVLOVA*


























Potrebno:
Kore-
6 belanaca
9 kasika secera
100 gr propecenog mlevenog lesnika
Fil br 1:
6 zumanaca
8 kasika secera
2 supene kasike gustina
1/2 case hladnog mleka
1 vanil burbon secer/kesica
Fil br 2:
200ml slatke pavlake
Fil br 3:
150 gr malina(svezih/smrznutih)
3-4 kasike secera
1 kasika gustina





Priprema:
Umutiti belanca u cvrst sne,dodati secer,mutiti,dodati mleveni lesnik.
Na pek papiru opcrtati tri kruga,pa unutar njih rasporediti  bele kore.Peci u zagrejanoj rerni na 100c oko 45 minuta.
Fil 1:
Zumanca sipati u serpicu,umutiti.
U ciniju sipati secer i gustin,promesati i dodati hladno mleko,sve sjediniti.
Ovu smesu sipati u serpu sa zumancima i zicom mesati,kuvati na niskoj temperaturi(1) oko 30 minuta,kada ce se fil potpuno zgusnuti.Dodati i vanilin secer.
Fil 2:
Umutiti slatku pavlaku u slag.
Fil 3:
Maline i secer kuvati na srednjoj temperaturi,dodati gustin,mesati do finog vocnog krema.Ohladiti.
***
Na tanjir za serviranje postaviti koru,premazati filom od malina,pa filom od zumanaca i slagom od slatke pavlake.
Tim redom filujemo i ostale 2 kore.
Pavlovu dekorisemo slagom i listicima bademai dekor cveticima i perlicama.

                                                                Prijatno 😉

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email