Potrebno:
1 batat
1 krompir
1 cvet karfiola+lisce karfiola
1-2 lista kelja
1/2 pruta praziluka
1 cen belog luka
2 kasicice amaranta(pored bogatog sadrzaja kalcijuma,gvozdja,belancevina,esencijalnih kiselina,ova biljka ne sadrzi gluten)
2 kasike domaceg zacina
ili suvi zacin
1kasičica kokosovog ulja
1 komad belog starog sira
malo propecenog susama
Priprema:
Na kokosovom ulju proprziti iseckan praziluk i beli luk,dodati domaci zacin i naliti malo vode,kuvati kratko,dodati na kocke secen batat,krompir,cvetice i listove karfiola i secen list kelja.Kuvati 15-tak minuta,pa dodati i amarant,kuvati jos 15 minuta.Skloniti sa ringle,stapnim mikserom usitniti povrce u krem corbu.
Servirati corbu na tanjir,u sredinu narendati malo sira,a obod tanjira dekorisati pecenim susamom.Čorbu poslužiti sa domacim crnim hlebom.
Pogledajte video 👇
Prijatno 😋
Нема коментара:
Постави коментар