Potrebno:
Kora-
2 cela jaja
3 kasike kisele pavlake
100 gr smedjeg secera
100 gr ostrog brasna
1 prasak za pecivo
4 kasika cokolade u prahu
4 kasicice(vrhom pune)kreme od pomorandze/oranz curd
Fil:
100 gr mleka u prahu
100 gr secera u prahu
200 gr putera
1 vanilin secer
2-3 kasike cokolade u prahu
2 kasike soka od narandze
Glazura:
4 kasike cokolade u prahu
4 kasike mleka u prahu
2 kasike smedjeg secera
200 ml slatke pavlake
100 gr putera/margarina
Priprema:
Kora-zicom umutiti jaja i dodati sve ostale namirnice,dobro sjediniti.U kalup staviti pek papir,izliti smesu i pecu u zagrejanoj rerni na 160c,oko 15-20minuta.Izvaditi i ohladiti.
Fil-
Puter/margarin sobne temperature umutiti sa secerom,cokoladom,sokom narandze,mlekom u prahu i vanil secerom.
Glazura-
Cokoladu,secer,mleko u prahu,slatku pavlaku i puter topiti na nizoj temperaturi,pa kad se secer istopi,cokoladnu masu prohladiti
***
Ohladjenu koru iseci na pola(pogledajte video),pa donju koru vratiti u kalup i filovati.Preklopiti gornjom korom,blago pritiskati da se kore sjedine sa filom..
Pripremljenu prohladjenu cokoladnu glazuru preliti preko gornje kore.Tortu ostaviti u frizideru par sati do sluzenja 😁
Pogledajte i video 👇
Prijatno 😎
Нема коментара:
Постави коментар