четвртак, 19. октобар 2017.

PEKMEZ OD HOKKAIDO BUNDEVE & HOKKAIDO PUMPKIN JAM




Hokkaido bundeva poreklom iz Japana.Ima jarku narandzasto-crvenu koru i meso koje podseca na kesten.Ova bundeva je izuzetnog ukusa,podesna kako za slatka,tako i za slana jela,dzemove ,pekmeze i razne vrste namaza....
***
Potrebno:
1 hokkaido bundeva(oko 1 kg)
sok od 1/2 limuna  
100 gr smedjeg secera
koricu jedne mandarine-kuvanu u tri vode
3-4 mlevena karanfilica
1 supenu kasiku usitnjenog djumbira
malo rendanog muskatnog orascica
2 kasike ruma

Priprema:
Bundevu oprati,iseci na komade,izrezati koru.Dok seckamo bundevu,komade treba stalno premazivati limunom,jer ce inace bundeva brzo potamniti. 
U serpu sa komadicima bundeve, doliti vode i kuvati dok ne omeksa-10-tak minuta.Dodati secer,sok pola limuna i mleveni karanfilic,seckanu kuvanu koricu mandarine,meso pola limuna.Kuvati kao svaki drugi pekmez.Dodati seckani djumbir,muskatni orascic i rum.Kuvati jos 10-tak minuta.Pasirati bundevu u blenderu,vratiti u serpu i kuvati jos 5 minuta.Sipati u sterilisanu teglu,poklopiti.Kada se ohladi,teglu staviti u serpu sa krpom na dnu,naliti vode i kuvati kad provri,jos 15 minuta.Ohladiti i lepiti etikete.
Od 1 kg bundeve sam dobila teglu od 750 gr i jednu manju od 100 gr.

                                                            Pogledajte video 👇















                                                                         Prijatno 😃   

                                                         

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email