Drage koleginice,Domacice,
Kuvanje je dar koji ima svako,
kuvati i mastati
Zaista je Lako!
Svi poslovi u kuhinji,
Cudesa su prava,
a svaka Domacica carobnica- strava!
Uzivajmo zajedno u svim carolijama kuvanja :)
Potrebno: 500gr mlevenog mesa 3 jaja 1 casa pavlake 2 kasicice bibera 1 kasicica soli Preliv: 7 kasika brasna 1 suvi kvasac 2 solje mleka 1 solja ulja soli 50gr kackavalja za rendanje Priprema: Sveze meso pomesamo sa umucenim jajima,dodamo pavlaku,so,biber.Preliv spremimo prema receptu.
U kalup stavimo pek papir,koru premazemo prelivom,mesnim filom,pa tako dok svaku koru ne filujemo.Ostatak preliva sipamo preko pite.Pita treba da odstoji sat i po pre nego sto je stavimo na pecenje.Peci u zagrejanoj rerni na 160c oko 30 minuta,izvaditi,narendati kackavalj,vratiti i peci jos 5-7minuta.
Servirati tople parcice ove neobicno ukusne pite 😋
Нема коментара:
Постави коментар