понедељак, 23. јануар 2017.

PILETINA U POVRCU SA PECURKAMA & CHICKEN IN VEGETABLES WITH MUSHROOMS


Potrebno:
1 komad pileceg belog mesa/file
1 tikvica
1 zelena paprika
1/2 struka praziluka
2 sargarepe
3 kom shiitake pecurke
6 kom.kineskih crnih pacuraka
200gr ljubicastog kupusa
1 kasicica curry zacina
1/2 kasicice djumbira u prahu
1 kasicica ljutog sosa sa kikirikijem
3 kasike "dark soy sauce"/tamnog soja sosa
2 kasike "ojster sosa"
3 kasike maslinovog "Olitalia"ulja
pirincani spageti za dve osobe/2 prstena
Priprema:
Beli pileci file isecina trake,prziti kratko na zagrejanom maslinovom ulju u "voku".


Papriku i praziluk iseci na tracice nozem za filetiranje,tikvicu i sargarepu rezati na tanke trake nozem za ljustenje krompira.




Pecurke potopiti u toplu vodu,da odstoje 30 minuta.Kupus iseci na krupne kocke.Przenu piletinu izvaditi na tanjir/ciniju.


 Na ulje baciti seckane pecurke,



proprziti,pa svo ostalo povrce,prziti uz mesanje drvenom spatulom,


dodati cury,djumbir,tamni soja sos,1 kasicicu ljutog sosa sa kikirikijem,mesati.




U serpicu sa vodom spustiti pirincane spagete,ostaviti da provri 1-2 minuta,skloniti,procediti,isprati hladnom vodom,

dodati u povrce,pa dodati i pileci file,sve polako mesati.


Servirati na tanjir,kod posluzivanja sipati "ojster sos",jesti stapicima 😉


                                         😄👇

                                                                             Prijatno  😄
                                                 

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email