Potrebno:
600gr mesanog mlevenog mesa
1kg kupusa ribanca
200gr suve mesnate slanine
300 gr suvog pileceg filea
500gr praziluka
4-5 cenova belog luka
2 kasicice bibera
2 kasicice aleve paprike
4 listova lorbera
nekoliko zrna pimenta/najkvirc/all spice
1 kasika kokosovog ulja
Priprema:
Na ulju proprziti praziluk isecen na kolutove i seckani beli luk,dinstati,pa kad luk omeksa dodati mleveno meso,naliti malo vode i viljuskom drobiti meso dok se dinsta,da bude skroz sitno mleveno.
U meso dodati biber,piment,alevu papriku,kupus-ribanac,listove lorbera,dinstati sa malo vode oko 30 minuta.
Preko kupusa poredjati slaninu i suvo meso,naliti vodom,poklopiti i kuvati na nizoj temperaturi(1,5)oko 2-2,5 sata sa povremenim protresanjem serpe.
Sarma je gotova kada je kupus potpuno mekan,a meso se na dodir raspada.
Sarmu sluziti vrucu.
Prijatno 😊💖
Нема коментара:
Постави коментар