субота, 4. фебруар 2017.

RIBANAC SARMA SA SUVIM MESOM I SLANINOM




















Potrebno:
600gr mesanog mlevenog mesa
1kg kupusa ribanca
200gr suve mesnate slanine
300 gr suvog pileceg filea
500gr praziluka
4-5 cenova belog luka
2 kasicice bibera
2 kasicice aleve paprike
4 listova lorbera
nekoliko zrna pimenta/najkvirc/all spice
1 kasika kokosovog ulja
Priprema:
Na ulju proprziti praziluk isecen na kolutove i seckani beli luk,dinstati,pa kad luk omeksa dodati mleveno meso,naliti malo vode i viljuskom drobiti meso dok se dinsta,da bude skroz sitno mleveno.

U meso dodati biber,piment,alevu papriku,kupus-ribanac,listove lorbera,dinstati sa malo vode oko 30 minuta.
 
Preko kupusa poredjati slaninu i suvo meso,naliti vodom,poklopiti i kuvati na nizoj temperaturi(1,5)oko 2-2,5 sata sa povremenim protresanjem serpe.

Sarma je gotova kada je kupus potpuno mekan,a meso se na dodir raspada.
Sarmu sluziti vrucu.



                                                                              Prijatno 😊💖

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *