Potrebno:
300-350 gr integralnog crnog brasna
200 gr putera/margarina
150 gr secera u prahu
2 kasicice livadskog meda
3 vrsne kasicice cimeta u prahu
2 kesice vanilinog secera
1/2 kasicice soda bikarbone
Glazura/sara:
50gr bele cokolade
Priprema:
Puter na sobnoj temperaturi sjediniti sa secerom,medom,vanilin secerom,pa postepeno dodavati brasno pomesano sa cimetom i sodom bikarbonom.Mesiti rukom u sudu,po potrebi dodati jos brasna da se sve ujednaci u kompaktnu loptu.Loptu od testa oblikujemo u valjak i obmotamo prozirnom prijanjajucom folijom.
Belu cokoladu ukomadu staviti u prozirnu kesicu,pa topiti u posudi sa toplom/vrucom vodom.Kada cokolada koja je otopljena pod prstima bude kremaste teksture,kesicu na vrhu pazljivo probusiti cacakalicom(moze se raditi i olovkom za dekorisanje kolaca),
pa tako sarati kolacice 😃
Нема коментара:
Постави коментар