недеља, 08. јануар 2017.

CIMET KEKSICI & CINNAMON BISCUIT





Potrebno:
300-350 gr integralnog crnog brasna
200 gr putera/margarina
150 gr secera u prahu
2 kasicice livadskog meda
3 vrsne kasicice cimeta u prahu
2 kesice vanilinog secera 
1/2 kasicice soda bikarbone
Glazura/sara:
50gr bele cokolade
Priprema:
Puter na sobnoj temperaturi sjediniti sa secerom,medom,vanilin secerom,pa postepeno dodavati brasno pomesano sa cimetom i sodom bikarbonom.Mesiti rukom u sudu,po potrebi dodati jos brasna da se sve ujednaci u kompaktnu loptu.Loptu od testa oblikujemo u valjak i obmotamo prozirnom prijanjajucom folijom.

Staviti valjcic u frizider na 1 h.Odvajati komade nozem i razvuci koru debljine 1,5-2cm,vaditi kekse raznim modlicama,slagati na pleh postavljen pek papirom.Ako nemate Ginger- man modlu,mozete je iseci od papira i nozem opsecati figuricu kao ja   😉👇


Peci u zagrejanoj rerni na 150c,oko7-10minuta(kod mene je tacno 7minuta dovoljno).

Glazura:
Belu cokoladu ukomadu staviti u prozirnu kesicu,pa topiti u  posudi sa toplom/vrucom vodom.Kada cokolada koja je otopljena pod prstima bude kremaste teksture,kesicu na vrhu pazljivo probusiti cacakalicom(moze se raditi i olovkom za dekorisanje kolaca),

pa tako sarati kolacice 😃


      💗💖💕💞*S*R*E*C*N*I* *P*R*A*Z*N*I*C*I*💞💕💖💗

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email