среда, 11. јануар 2017.

BRZI KACAMAK & QUICK POLENTA























Potrebno:
soljica palente
500ml vode
2 kasike maslinovog ulja
so
grancica ruzmarina
Priprema:
U serpu sa hladnom vodom sipati palentu,mesati varjacom dok voda ne pocne da vri,


iskljuciti ringlu,mesati do zeljene gustine.

Skloniti sa ringle,usuti maslinovo ulje,so,mesati da se sjedini sa palentom,pa presuti iz serpe u kalup za hladjenje.Koristila sam zemljanu tepsiju,jer drzi toplotu,a i lep izgled kalupa pri posluzivanju,ukrasiti mirisnim ruzmarinom.

Palenta/brzi kacamak, moze biti ukusan deo dekora nekog jela,moze se jesti ovakva ili uz dodatak tvrdog belog sira/kajmaka,a moze se preliti toplim mlekom,kiselim mlekom i jesti za dorucak.

                                                           Prijatno  😊
 

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *