Potrebno:
1 veci patlidžan
1 srednja zucchini tikvica
2 crvene paprike
70 gr "Rikota" sira
listici parmezana
1 kasika grckog jogurta
12-tak snitica kackavalja
kecap po ukusu
kasika maslinovog ulja
Priprema:
Patlidžan ocistiti,iseci po dužini na šnite,posoliti ih,ostaviti 30 min.da puste vodu/gorčinu.
Papriku seci po dužini na tanje trake,propržiti na maslinovom ulju dok ne budu meke,ohladiti.
Patlidžan ocediti,pržiti dok sasvim ne omekša,pa slagati na papirni ubrus da upije visak ulja.
U sir dodati "grčki jogurt",malo listica parmezana,pa sve sjediniti sa paprikom.
Filovati šnitu patlidžana pri vrhu,pa urolati.Na svaku tikvicu slagati snitu kačkavalja pa kratko rastopiti u mikrotalasnoj/rerni ,pa preko po ukusu filovati kečapom.
Ovaj prijatan/lagan letno-jesenji rucak servirati topao,a ostatak fila ukrasiti listićima ukusnog parmezana.Ja ništa nisam solila,jer je već sam parmezan i kačkavalj slan.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар