уторак, 27. септембар 2016.

PUNJENI ROLOVAN PATLIDŽAN I SENDVIC ZUCCHINI & STUFFED ROLLED EGGPLANT AND ZUCCHINI SANDWICH




















Potrebno:
1 veci patlidžan
1 srednja zucchini tikvica
2 crvene paprike
70 gr "Rikota" sira
listici parmezana
1 kasika grckog jogurta
12-tak snitica kackavalja
kecap po ukusu
kasika  maslinovog ulja
Priprema:
Patlidžan ocistiti,iseci po dužini na šnite,posoliti ih,ostaviti 30 min.da puste vodu/gorčinu.


Papriku seci po dužini na tanje trake,propržiti na maslinovom ulju dok ne budu meke,ohladiti.


Patlidžan ocediti,pržiti dok sasvim ne omekša,pa slagati na papirni ubrus da upije visak ulja.


Tikvicu oljustiti(ja kupujem svo povrće u marketu ili na pijaci,stoga ga uvek ljuštim,jer niko nema propisane deklaracije o(ne)korišćenju hemijskih sredstava),kratko propržiti,odložiti na tanjir.


U sir dodati "grčki jogurt",malo listica parmezana,pa sve sjediniti sa paprikom.

Filovati šnitu patlidžana pri vrhu,pa urolati.Na svaku tikvicu slagati snitu kačkavalja pa kratko rastopiti u mikrotalasnoj/rerni ,pa preko po ukusu filovati kečapom.


Ovaj prijatan/lagan letno-jesenji rucak servirati topao,a ostatak fila ukrasiti listićima ukusnog parmezana.Ja ništa nisam solila,jer je već sam parmezan i kačkavalj slan.


                                          Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email