уторак, 30. август 2016.

FINI NAMAZ SA TIKVICOM I PATLIDZANOM & FINE SPICY SPREAD WITH ZUCCHINI AND EGGPLANT



Potrebno:
1 veci patlidzan
1 veca tikvica
1 srednji paradajz
1 crveni luk 
malo soka od paradajza-oko 1/2 case
1i 1/2 kaska smedjeg secera
2-4 kasike domaceg ajvara(moze3-5pečenih oljuštenih paprika,zelene,zute,crvene-slatke!)
1 dobra kasicica taan paste/tahini pasta/susamov puter/
maslinovo ulje za przenje
malo vode za dinstanje
ne solimo,jer su ajvar i sok od paradajza dovoljno slani
 
    


Priprema:
Patlidzan uvek ocistim-oljustim,seckati na kockice, posoliti,ostaviti oko sat-dva.Tikvicu oljustiti,izrendati.
Patlidzan ocediti od vode koju je u medjuvremenu pustio,pa dinstati na maslinovom ilju i vodi,dodati rendanu tikvicu,dinstati.


Paradajz oljustiti(skinuti kozu),sitno naseckati,dodati da se dinsta,

dolivati po malo vode da ne zagori,dodati sitno seckan crveni luk,



doliti vode,poklopiti i dinstati dok se luk ne sjedini sa masom,doliti paradajz sok,dinstati dok sva tecnost ne ispari,


dodati ajvar,količinu po želji i ukusu.

 
Dodamo i smeđi šećer,

 
na kraju dodati taan pastu,sve dobro pomesati.



Tegle sterilisati u rerni,puniti toplom smesom,poklopiti,pa pasterizovati:

u serpu postaviti krpu na dno,staviti teglu-dve(koliko ispadne od ove kolicine),ja sam duplu količinu,naliti vodom,pa ukljuciti na srednju temperaturu,da dodje do vrenja 15-20 min.Ohladiti,izvaditi,obrisati i cuvati do sluzenja.




                                                                   Prijatno :)

                                                     

                                                  

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email