Potrebno:
1/2kg filea somovine(ako je smrznuta,otopiti,lagano ocediti na krpi)
soljica pirinca
Curry-kari (začinska mešavina, potiče iz južne Indije i može sadržati od 5 do 30 različitih začina. Osnovu većine curry mešavina čine korijander, kurkuma, kim ),
limun,so,biber
bosiljak
za pohovanje:
jaje&mleko
kukuruzno brasno&kukuruzna palenta&aleva paprika(po zelji)
Priprema:
filete somovine uvaljati u mesavinu brasna i malo aleve slatke paprike,u umuceno jaje sa malo mleka,u brasno i na vrelo ulje,kratko sa obe strane prziti.Vaditi na papirni ubrus da se ocedi visak ulja.
Pirinac skuvati,ocediti,dodati kasicicu kari-zacina,soli,(vegete,"c"zacin),bibera,seckani bosiljak,pa oblikovati kuglice.
Tanjir dekorisati pirincanim kuglicama,pohovanom somovinom i kriskama limuna koji nacedimo na file neposredno pre obroka.
Prijatno:)
Нема коментара:
Постави коментар