среда, 15. јун 2016.

SKROZ NEOBICNA MUSAKA


Potrebno:
3 tikvice
glavica crnog luka&cen-dva belog luka
500 gr mlevenog(juneceg)mesa
3-4 krompira
kackavalj
nekoliko snitica sunke
jaja
malo putera
prezle&ovsene pahuljice&zacini&susam
Preliv:
jaja&prezle&zacini&susam&ovsene pahuljice&pavlaka&parmezan
Priprema:
tikvice oljustiti i iseci deblje po duzini,pohovati:suvo&jaja&suvo,

pripremiti djuvec malo ulja&vode,narendati krompir,rasporediti na dno djuveca,

komadice putera odozgo,
dinstano meso rasporediti odozgo(deo),
rendati kackavalj,

rasporediti pohovane tikvice,snite sunke,
rendani krompir,komadice putera,

meso,ostatak tikvica,kackavalj,
naliti sa soljom vode.Djuvec prekriti pek-papirom,


peci u zagrejanoj rerni na 160c,oko 30 min.
Djuvec izvaditi iz rerne i preliti prelivom koji se pravi od jaja koja su ostala od pohovanja,mrvica i pavlake i ako je potrebno doliti jos malo mleka,
ostaviti da se prohladi,seci na kocke,sluziti sa krastavcem ili mirodjijom...savrsenstvo...mmmm....


                                                      Prijatno :)


Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *