Potrebno:
3 tikvice
glavica crnog luka&cen-dva belog luka
500 gr mlevenog(juneceg)mesa
3-4 krompira
kackavalj
nekoliko snitica sunke
jaja
malo putera
prezle&ovsene pahuljice&zacini&susam
Preliv:
jaja&prezle&zacini&susam&ovsene pahuljice&pavlaka&parmezan
Priprema:
tikvice oljustiti i iseci deblje po duzini,pohovati:suvo&jaja&suvo,
pripremiti djuvec malo ulja&vode,narendati krompir,rasporediti na dno djuveca,
komadice putera odozgo,
rasporediti pohovane tikvice,snite sunke,
meso,ostatak tikvica,kackavalj,
naliti sa soljom vode.Djuvec prekriti pek-papirom,
peci u zagrejanoj rerni na 160c,oko 30 min.
Djuvec izvaditi iz rerne i preliti prelivom koji se pravi od jaja koja su ostala od pohovanja,mrvica i pavlake i ako je potrebno doliti jos malo mleka,
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар