недеља, 24. април 2016.

SARMA OD ZELJA




















Potrebno:
4-5 veza zelja
1/2kg mlevenog mesa
saka pirinca
2-3 glavice crnog luka
3 cena belog luka
zacini,ulje za przenje luka
preliv:3 cela jaja
mala biljna pavlaka

Priprema:
luk,crni i beli dinstati,dodati mleveno meso,doliti vode,dinstati,dodati saku pirinca,iskljuciti ringlu,poklopiti.

 









Zelje oprati,ocisiti,iseci krajeve
                                                        
 










slagati u djuvec po dnu i bocnim stranama,





na zelje sipati pripremljen fil za sarmu,




ravnomerno rasporediti,pa prekriti listovima zelja,
 
 







naliti vodom,prekriti folijom,staviti u rernu na 160 stepeni oko 40 minuta.

 









3 jaja umutiti sa biljnom pavlakom,izvaditi sarmu,podici foliju,preliti umucenim jajima i pavlakom,peci jos 5-6 minuta da se uhvati korica.






















Posluziti toplo sa jogurtom. 
 







                                                                       Prijatno 😊


Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *