Potrebno:
4-5 veza zelja
1/2kg mlevenog mesa
saka pirinca
2-3 glavice crnog luka
3 cena belog luka
zacini,ulje za przenje luka
preliv:3 cela jaja
mala biljna pavlaka
Priprema:
luk,crni i beli dinstati,dodati mleveno meso,doliti vode,dinstati,dodati saku pirinca,iskljuciti ringlu,poklopiti.
Zelje oprati,ocisiti,iseci krajeve
slagati u djuvec po dnu i bocnim stranama,
na zelje sipati pripremljen fil za sarmu,
ravnomerno rasporediti,pa prekriti listovima zelja,
naliti vodom,prekriti folijom,staviti u rernu na 160 stepeni oko 40 minuta.
3 jaja umutiti sa biljnom pavlakom,izvaditi sarmu,podici foliju,preliti umucenim jajima i pavlakom,peci jos 5-6 minuta da se uhvati korica.
Posluziti toplo sa jogurtom.
Нема коментара:
Постави коментар