понедељак, 4. април 2016.

MALEZIJSKI HLEB~ROTI JALA

Malezijska kuhinja je jednostavna,ukusi su definisani i karakteristicni, nastali mesavinom i uticajem kineske,indijske i portugalske kuhinje.

Roti (bread)Jala(net),na malajskom:roti-hleb,jala-mreza, u Maleziji se koristi kao vrsta hleba,dok kod nas podseca na palacinke,pa mozemo da ih zovemo i "Mrezaste 
palacinke".
Potrebno:
2 cela jaja
brasno(kao za palacinke,odokativno)
1/2 kasicice curry-a(kari)
malo soli(po ukusu)
1/2 kasicice praska za pecivo
pola mleka,pola vode(ja sam samo mleko),da bi se zamesila masa gusca nego za nase,domace palacinke)
malo ulja

Priprema:
Sve sastojke mutiti u glatku finu masu,poklopac plasticne flasice probusiti u obliku trougla,

umucenu masu sipati u flasicu,zatvoriti.
Zagrejati tiganj,premazati nauljenim papirnim ubrusom(oni naulje listove palme),pa praviti mrezu(pravite razne oblike)od palacinki.

Palacinke pecemo samo sa jedne strane i  preklapamo spatulom.

Roti Jala se obicno jede sa jelima od curry-a ,a cesto i sa slatkim "Serewa"(mesavina kuvanog kokosovog mleka,smedjeg secera i pandan lisca),a sluzi se u"vreme za caj"tj."tea- time",oko 16-17h.
***
Pandan lisce raste na Pandan biljkama,poreklom je iz Azije, i koristi se u filipinskoj,tajlandskoj,malezijskoj,
vijetnamskoj,burmanskoj,pa cak i u indijskoj kuhinji.Pandan lisce ima ostar ukus i aromu,pa se prave  slatka jela,sosevi,paste,za aromatiziranje ranih vrsta pirinca,itd.
***
Roti Jala sam posluzila sa "urnebesnim namazom", recept je ovde

                                                                    Prijatno  :)  

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *