Potrebno:
250gr putera
3-4 cena belog luka
1 glavica(srednja)crnog luka
2-3 suva paradajza u ulju(moze se naci u marketima u teglicama)
1 kasicica kumina
1 kasicica kurkume(mlevene)
1 kasicica morske(ili himalajske)soli
1/2kasicice korijandera
1/2kasicice mlevenog kima(vodenica za biber)
1/2kasicice gomasio soli
1/2kasicice cili papricice mlevene(ja sam stavila kineski ljuti zacin sa kikirikijem)
10-tak zrna kuvane leblebije(ne mora)
1 kasisica taan-paste(ne mora)
1/2 kasicice mlevenog bibera
veza persuna-list
Priprema:
Na malo putera prziti beli i crni sitno seckani luk,sve gore navedene zacine,
posle minut-dva sve presuti u blender,dodati sav ostali puter,leblebiju,taan,persun,blendirati u finu pastu
Svidja mi se moram da probam ovo.
ОдговориИзбришиBiljana,drago mi je da Vam se svidja :) Obavezno probajte,ukus je izuzetan,pun,bogat i pikantan.Javite utiske,pozdrav :)
ОдговориИзбриши