понедељак, 22. фебруар 2016.

STRACCIATELLA TORTA


Sa korom od keksa 

Potrebno:

500gr mlevenog keksa
200gr putera(margarina)
agava-sirup(ili kokosov secer po ukusu)
mleko za omeksavanje keks-kore
pekmez od sumskog voca za premaz

Fil:
1/2l mleka(odvojiti malo za puding)
6 celih jaja
1 vanil-puding
1 slag-krema(slatka pavlaka)
2-3 kasike obicne,masnije pavlake
100 gr krupno rendane crne cokolade
po ukusu dodati agava sirup(prah secer)
1 kesica zelatina

Priprema:

Keks,puter,agava-sirup,umesiti,dodati malo mleka da kora bude kompaktna,istresti u kalup,izravnati koru,


tanko premazati pekmezom od sumskog voca(nije obavezno-moj dodatak).


Jaja umutiti sa prah-secerom(100 gr je meni dovoljno slatko),dodati puding razmucen u malo mleka,pa sve polako sipati u mleko koje smo zagrejali do vrenja,mesati da se sve zgusne,ali da ne zagori.Zelatin rastopiti po uputstvu u malo hladne vode,dodati vrucem filu,pomesati,ostaviti da se prohladi.


Slatku pavlaku umutiti po uputstvu,na kraju dodati i obicnu-kiselu pavlaku.Kada je fil prohladjen-topao,pomesati sa umucenom slatkom pavlakom.


Fil ce biti tecniji,ali ce se formirati kad se ohladi u frizideru,bas kako treba.Rendanu cokoladu polako sjediniti sa filom(ostaviti par kocki za ukrasavanje),izliti fil u kalup,preko kore.
Cokoladu narendati preko fila,pa tortu odloziti u frizider na nekoliko sati da se stegne.


Posle hladjenja,skinuti bocni zid kalupa,seci parcice,sluziti i uzivati u izuzetnom ukusu ove tortice.



                                Prijatno :)


Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *