уторак, 06. октобар 2015.

MUSAKA SA TIKVICAMA





MUSAKA ILI

RED TIKVICA,RED MESA-ZALIVENO

JAJIMA I PAVLAKOM



POTREBNO:

600gr.mesanog mlevenog mesa
1kg-1,5kg tikvica
kukuruzno brasno,
2 supene kasike pirinca,
par krompira
1+2 jaja
mleko,
1 pavlaka,
malo rendanog kackavalja,
crni luk,
beli luk,
so,biber,
ulje.

PRIPREMA:

Tikvice ocistimo,isecemo na snite debljine prsta,svaku snitu uvaljamo u brasno-jaja(za to koristimo 1 jaje+mleka u kolicini kao za jedno jaje)-brasno(paniramo)i przimo na vrelom ulju.Isprzene snite tikvice vadimo na papirni ubrus:



 



Luk-crni i beli iseckati i proprziti na malo ulja,stalno mesajuci,dodati mleveno meso,doliti malo vode,dinstati.U gotovu smesu dodati pirinac,sve zacine,promesati.U djuvec postaviti pek-papir,dosuti malo vode,pa redjati snite ociscenog krompira,mleveno meso,panirane tikvice,mleveno meso,pa opet tikvice.Kada smo potrosili sav materijal,nalijemo vodom,kolko da se pirinac skuva(sve ostale namirnice su vec gotove),pa prekrijemo alu-folijom i u rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kad je voda isparila,a pirinac skuvan,prelijemo jajima(ostala 2 jajeta)umucenim sa 1 pavlakom,pa preko svega narendamo malo kackavalja.Viljuskom probosti na vise mesta,da fil od jaja udje u musaku.Vratiti na kratko u rernu da se sve zapece.




Musaku iseci na kocke i posluziti uz dekoraciju bosiljkom i ceri-paradajzom.



        
        Uzivajte,prijatno  :)



 

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email