недеља, 2. август 2015.

LJUTO,LJUTO,VOLIM TE




Za one koji znaju...

 

LJute papricice su,poznato je,

pravi specijalitet,posebno zavisi

kako ih spremate.

Koriste se kao prilog uz

pecenje,rostilj,ili kao salata uz dobar beli tvrdi sir,a mogu da budu samo dekoracija uz veceru,jer lepo izgledaju i imaju specifican lep miris.

 

POTREBNO:

10-tak duzih zelenih papricica

so,ulje,

biber,

veza persuna,

sok 1 limuna,

vinsko ili umebosi sirce(od"umebosi"sljive)

3-4 cena belog luka.

PRIPREMA:

Papricice stavimo na ringlu,na koju smo stavili alu-foliju, ispecemo:

Beli luk, persun,iseckamo,dodamo ulje,sirce(umebosi sirce ima slanost u sebi,pa preporucujem manje soli),limunov sok,so.biber po zelji.

 

 

Teglicu u koju cete redjati papricice,operite i osusite.Prvo sipajte malo marinade na dno,pa redjajte papricice u krug.Svaki red zalijte marinadom,dok ne napunite teglicu.Zatvorite i odlozite u frizider pre sluzenja,bar 2 sata.

 


 



Marinada je vazna za dobre papricice,pa kad je pravite,probajte.Kada vama bude odgovarao ukus,odgovarace i vasim ukucanima ili gostima.

Ovako spremljene i cuvane u frizideru,mogu da se odrze jako,jako dugo.

 

                                                 PRIJATNO  :)

 

                           


 

                       

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *