уторак, 14. јул 2015.

DIMLJENI SARAN SA MLADIM KROMPIROM

Potrebno:

1pak.dimljenog šarana oko 600gr
Mladi krompir oko 500gr.
Beli luk 
2-3lista bosiljka
Peršun list
Biber mleveni
So, 2 limuna

 
Priprema:
Komad dimljenog šarana isečemo na nekoliko parčića, stavimo u psudu i nacedimo 1limun(da se šaran pri prženju ne raspada), 
U plići tanjir sipamo 3kaš brašna, 3kesice mlevenog bibera, so i začin po želji. 
Zagrejemo ulje i svako parče uvaljano u ovu suvu smesu, pržimo da dobije hrskavu koricu. 

Marinada:

Vezu peršuna, par listića bosiljka iseckati,
4 čena belog luka usitniti, pomešati sa peršunom, dodati ulje i sok jednog limuna ili sirćeta po ukusu.

 













Mladi krompir ocistiti i skuvati.

Plitki tanjir prekriti papirnim ubrusom, vaditi komade šarana da se ocedi višak ulja. 

Dimljeni saran servirati sa kuvanim mladim krompirom, preliven marinadom i ukrašen kolutovima limuna. 

                                                                  



           Prijatno  😍





Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email