Potrebno:
1pak.dimljenog šarana oko 600gr
Mladi krompir oko 500gr.
Beli luk
2-3lista bosiljka
Peršun list
Biber mleveni
So, 2 limuna
Priprema:
Komad dimljenog šarana isečemo na nekoliko parčića, stavimo u psudu i nacedimo 1limun(da se šaran pri prženju ne raspada),
U plići tanjir sipamo 3kaš brašna, 3kesice mlevenog bibera, so i začin po želji.
Zagrejemo ulje i svako parče uvaljano u ovu suvu smesu, pržimo da dobije hrskavu koricu.
Marinada:
Vezu peršuna, par listića bosiljka iseckati,
4 čena belog luka usitniti, pomešati sa peršunom, dodati ulje i sok jednog limuna ili sirćeta po ukusu.
Mladi krompir ocistiti i skuvati.
Plitki tanjir prekriti papirnim ubrusom, vaditi komade šarana da se ocedi višak ulja.
Dimljeni saran servirati sa kuvanim mladim krompirom, preliven marinadom i ukrašen kolutovima limuna.
1pak.dimljenog šarana oko 600gr
Mladi krompir oko 500gr.
Beli luk
2-3lista bosiljka
Peršun list
Biber mleveni
So, 2 limuna
Priprema:
Komad dimljenog šarana isečemo na nekoliko parčića, stavimo u psudu i nacedimo 1limun(da se šaran pri prženju ne raspada),
U plići tanjir sipamo 3kaš brašna, 3kesice mlevenog bibera, so i začin po želji.
Zagrejemo ulje i svako parče uvaljano u ovu suvu smesu, pržimo da dobije hrskavu koricu.
Marinada:
Vezu peršuna, par listića bosiljka iseckati,
4 čena belog luka usitniti, pomešati sa peršunom, dodati ulje i sok jednog limuna ili sirćeta po ukusu.
Mladi krompir ocistiti i skuvati.
Plitki tanjir prekriti papirnim ubrusom, vaditi komade šarana da se ocedi višak ulja.
Dimljeni saran servirati sa kuvanim mladim krompirom, preliven marinadom i ukrašen kolutovima limuna.
Prijatno 😍
Нема коментара:
Постави коментар