среда, 04. јул 2018.

PANCEROTE & PANCEROTTI


Potrebno:
Za kore-
600 gr ostrog brasna
1 suvi kvasac
1/2 case mlake vode
10 kasika ulja
1 kasicia soli
1 kasicica secera
jos mlake vode (kolicina po potrebi ,da se zamesi fino testo)

Fil:
Za jednu pancerotu-
3-4 snite pecenice
3 kasika sampinjona
kecap ( moj je domaci ) kol.po ukusu
1 kasika kisele pavlake na svaku koru
1/2 kasicice origana na svaku koru
1 saka rendanog kackavalja

Za premazivanje:
3-4 kasike ulja 
Za posipanje:
origano/susam po zelji

Priprema:
Umesiti testo i ostaviti da naraste.Premesiti ga na radnoj povrsini i oblikovati jufkice.Prekriti ih pamucnom krpom,da odstoje oko 30 minuta.Svaku jufkicu prstima rastanjiti,ako je potrebno malo i oklagijom(najbolje je samo rukama,tako ostanu meke i elasticne),debljine 1 cm.Svaku koru premazati pavlakom i dalje filovati samo polovinu kore.



Sampinjone prvo grilovati,pa slagati na pancerotu,pa redom ostale gore navedene sastojke.
Pancerotu poklopiti - kao u videu,sastaviti krajeve viljuskom,pa savijati ukrasni vencic - video 😊.
Premazati uljem,izbockati samo gornju polivinu cackalicom i posuti origanom.Ostaviti na plehu sa pek papirom oko 7 minuta.
Peci u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 30 minuta(ako je sa ventilatorom i krace,koliko da korica uhvati boju).
Pancerote posluziti tople.

                                                   Prijatno 😉
 



U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email