Potrebno
6 vecih zelenih babura
Za fil:
350 gr juneceg mlevenog mesa
1/2 glavica crnog luka
2 cena belog luka
1 celo jaje
2 sake pirinca
2 kasike griza
1 kasika suvog zacina
1 casa vode
Slatki sos od paradajza:
1 veci oguljeni paradajz
2 kasike smedjeg secera
1 kasicica soli
1-1 1/2 kk.bibera
Jos:
1/2 krupno nasecenog crnog luka
1 krompir za zatvaranje paprika
Zaprska:
1 kasika brasna
1/2 case vode
dekoracija:
lis bosiljka
Priprema:
Sve sastojke za fil pomesati i ostaviti u frizideru oko 1h.
Paprike izdubiti puniti filom ,zatvoriti svaku komadom krompira i redjati u serpu sa malo ulja i vode i rasporediti pola isecenog luka po paprikama.
Naliti do pola vodom,poklopiti i kuvati na nizoj temperaturi oko 40 minuta.Na pola kuvanja okrenuti pazljivo svaku papriku,doliti ako treba malo vode,poklopiti i kuvati.
Paradajz iseci na sitne kocke,pasir kasikom malo ispritiskati (da ostanu sitni komadi) dodati secer,so i biber,sastaviti i preliti preko paprika.Krckati jos 15 minuta.
Pomesati brasno i vodu i preliti preko paprika,serpu protresti,poklopiti i iskljuciti ringlu,a serpu ostaviti na ringli.
Toplu papriku posuti listicima bosiljka i servirati uz dodatak spageta.
Prijatno 😊
Нема коментара:
Постави коментар