петак, 15. јун 2018.

SLANI KUGLOF SA BOSILJKOM I PARADAJZOM & SALTED BREAD WITH BASIL AND TOMATO


Potrebno:
3 dela integralnog brasna(3 case)
1 deo belog brasna (1 casa)
1 suvi kvasac
1 kasicica smedjeg secera
1 k.k.soli
1 grancica bosiljka
7 zelenih maslinki
3 susenih paradajza iz maslinovog ulja
6 kasika maslinovog ulja
1 casa mlake vode
Priprema:
pomesati integralno i belo brasno,dodati seckane maslinke, paradajz i bosiljak,usuti nadosli kvasac(mlaka voda+kvasac+secer+so).U sve dodati ulje i mesiti uz postepeno dodavanje mlake vode dok se ne zamesi fino testo,da se ne lepi za prste.Ciniju prekriti prozirnom folijom,da odstoji dva sata u okviru kojih testo 2x premesimo.


Na povrsinu za mesenje dospemo malo brasna i testo kratko izmesimo.
Testo formiramo u deblju traku i polozimo ga u nauljen,pobrasnjen kalup.Kada ovako odstoji 30 minuta,testo premazemo uljem i pecemo uzagrejanoj rerni na 150C 35-40 minuta.
Ukusan,zdrav sa zacinskim biljem,uvijen u kuhinjsku krpu u kesi u frizideru,moze da stoji potpuno nepromenjen 20-tak dana-provereno!!!
Integralno brasno ovom hlebu daje dovoljnu vlaznost za finu harmoniju ukusa!
                                                Prijatno 💕

 

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email