недеља, 10. јун 2018.

MUSAKA SA TIKVICAMA U PIRINCANOM BRASNU & ZUCCHINI IN THE RICE FLOUR WITH MINCED MEAT

***
Ovo staro,staro jelo pravila je moja svekrva,naravno sa psenicnim brasnom i uvek  je bilo savrseno💐 .. evo malog secanja na nju 💜 💜
***
 
Potrebno:
2 kg tikvica
700 gr mlevenog mesanog mesa
2 srednja krompira
1/2 struka praziluka(beli deo)
1 struk mladog belog luka
biber i zacini po zelji 
**
Smesa za pohovanje-
4 kasike pirincanog brasna
2 cela jaja
1 kasicica soli
1/2 case vode(da bude gusce nego za palacinke)
Za prelivanje
200 ml pavlake za kuvanje
**
Priprema:
Pripremiti deblje reznjeve tikvica.U plicu posudu sipati pirincano brasno,vodu i jaja umutiti u kompaktnu masu,guscu nego za palacinke.
Pripremiti wok,usuti ulje,dobro zagrejati i tikvice umakati u poh pa prziti.


Praziluk i beli luk prodinstati i dodati mleveno meso,biber,skloniti sa ringle,dobo umesati i usitniti mleveno meso viljuskom-mleveno meso ne mora da se dinsta!
U kalup za pecenje postaviti pek papir,poredjati pola kolicine pohovanih tikvica.Preko tikvica poredjati krompir rasecen na tanke kolutove,preliti sa pola (100ml) pavlake za kuvanje.
Poredjati i drugi deo tikvica.U ostatak smese za poh dodati 100 ml pavlake za kuvanje,dobro sjediniti zicom(ako je potrebno dodati i malo mleka)i preliti preko tikvica.
Peci u zagrejanoj rerni na 150 C oko 40 minuta.
Prohladiti i seci na kocke.
Posluziti sa listom sveze mirodjije. 

                                                  Prijatno 😎


U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email