недеља, 03. септембар 2017.

HLEB SA ZACINSKIM BILJEM & BREAD WITH AROMATIC HERBS






















Potrebno:
1 kg ostrog brasna
1 suvi kvasac
1 prasak za pecivo
1-2 grancice nane
4-5 listova bosiljka
10-tak zelenih maslinki
3 cena belog luka
2 kasicice origana
100 ml maslinovog ulja
soli po ukusu
Priprema:
Sipati kvasac u toplu vodu,dodati malo soli i secera,promesati,ostaviti da kvasac nadodje.
U posudu sipati oko 900gr brasna(100gr ostaviti kao podlogu za mesenje),prasak za pecivo,malo soli i pomesati.
Nanu,bosiljak ,beli luk i maslinke i ostalo bilje, sa malo vode izblendirati i dodati brasnu,dodati jos vode i ulja pa zamesiti testo.
Ostaviti da nadodje i premesiti jos dva puta.
Testo podeliti na tri jufke,pa ih oblikovati u vekne.Zaseci nozem na par mesta svaku veknu.
Ostaviti na pleh sa pek papirom  oko 30' da jos jednom naraste.
Peci u zagrejanoj rerni na 150c oko 40'. 


                                              

                                                Proces pripreme hleba je ovde 👇 







                                                                         Prijatno 😃
 

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email