Potrebno:
1l mleka
6-7 kasike secera
2 kesice pudinga"slatka pavlaka"
1 kasika brasna
4-5 kasike krem cokolade sa lesnikom
50 gr mlevenih lesnika
3 kasike mlevenog keksa
100 gr putera/margarina
1 pakovanje slatke pavlake/200ml
1 banana
1 kivi
malo seckanih zele bombona
Priprema:
Od 1l mleka odvojiti 150ml,a ostalo mleko sipati u serpu,dodati secer,kuvati.U 150 ml mleka sipati 2 kesice praska za puding i 1 kasiku brasna,dobro umutiti zicom,pa sipati u vrelo mleko,smanjiti temperaturu,kuvati uz mesanje dok se ne zgusne,skloniti sa ringle i prekriti strec folijom,skroz uz puding,da se ne hvata korica.
U prohladjen puding dodati puter/margarin,mutiti mikserom da se sve ujednaci.
Smesu podeliti na tri dela:u jedan deo dodati mleveni keks i lesnike,sjediniti i postaviti u kalup kao podlogu/koru za tortu.
Bananu naseci na kolutice,rasporediti preko kore,a po obodu torte u dva reda,kivi naseci na kolutove,pa popuniti centar/sredinu torte.
U drugi deo pudinga dodati krem cokoladu sa lesnikom,mutiti mikserom da se masa ujednaci.Ovim filom premazati koru.
Zele iseci na kockice,pa rasporediti preko fila celom povrsinom ujednaceno.
Dekorisati otopljenom stanglom cokolade.
Od 1l mleka odvojiti 150ml,a ostalo mleko sipati u serpu,dodati secer,kuvati.U 150 ml mleka sipati 2 kesice praska za puding i 1 kasiku brasna...
ОдговориИзбриши