субота, 1. јул 2017.

VOCNA TORTA SA LESNICIMA I ZELEOM



Potrebno:
1l mleka
6-7 kasike secera
2 kesice pudinga"slatka pavlaka"
1 kasika brasna
4-5 kasike krem cokolade sa lesnikom
50 gr mlevenih lesnika
3 kasike mlevenog keksa 
100 gr putera/margarina
1 pakovanje slatke pavlake/200ml
1 banana
1 kivi
malo seckanih zele bombona
Priprema:
Od 1l mleka odvojiti 150ml,a ostalo mleko sipati u serpu,dodati secer,kuvati.U 150 ml mleka sipati 2 kesice praska za puding i 1 kasiku brasna,dobro umutiti  zicom,pa sipati u vrelo mleko,smanjiti temperaturu,kuvati uz mesanje dok se ne zgusne,skloniti sa ringle i prekriti strec folijom,skroz uz puding,da se ne hvata korica.
U prohladjen puding dodati puter/margarin,mutiti mikserom da se sve ujednaci.


Smesu podeliti na tri dela:u jedan deo dodati mleveni keks i lesnike,sjediniti i postaviti u kalup kao podlogu/koru za tortu.

 



 




Bananu naseci na kolutice,rasporediti preko kore,a po obodu torte u dva reda,kivi naseci na kolutove,pa popuniti centar/sredinu torte.


 
 





U drugi deo pudinga dodati krem cokoladu sa lesnikom,mutiti mikserom da se masa ujednaci.Ovim filom premazati koru.



Zele iseci na kockice,pa rasporediti preko fila celom povrsinom ujednaceno.



U treci deo pudinga dodati pakovanje slatke pavlake,mikserom mutiti zajedno,dok se slatka pavlaka ne zgusne u slag,pa naneti fil na deo sa seckanim zeleom,premazati.









Dekorisati otopljenom stanglom cokolade.


Slatku pavlaku sam precvrsto umutila pa je gornji fil popucao i nisam mogla da secem kriske,sto nije nicim umanjilo divan ukus torte 😋
 
                                                        Prijatno 💖


1 коментар:

  1. Od 1l mleka odvojiti 150ml,a ostalo mleko sipati u serpu,dodati secer,kuvati.U 150 ml mleka sipati 2 kesice praska za puding i 1 kasiku brasna...

    ОдговориИзбриши

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *