Potrebno:
2 kom pacijih ledja i grudi
3 kasike maslinovog ulja
4 cena belog luka
5 kasika dark soy sauce
2 kasicice ljutog sosa sa kikirikijem ili ljute aleve
1/2 case crnog vina
2 kasicice mango chutney-a
Priprema:
Patku dobro skuvati da se meso raspada( oko 2h).
Supu/koncentrat iskoristiti ovako .
Skinuti svo meso sa kostiju,pa doliti vino,seckan beli luk,ljuti sos sa kikirikijem,ulje ,soja sos,
pa proprziti na umerenoj temperaturi,da vino ispari i meso fino karamelizuje (oko 10-tak min.).Skloniti s ringle i dodati mango chutney.Servirati uz siroke pirincane spagete.
***Meso patke je izuzetno zdravo i zasitno,ali zato i dosta jako.Meso skinuto sa ledja i grudi patke uz dodatak spageta ili povrca bice dovoljan obrok za 4 tanjira 😉
Prijatno 😂😎
Potrebno:
ОдговориИзбриши2 kasicice ljutog sosa sa kikirikijem ili ljute aleve
1/2 case crnog vina
2 kasicice mango chutney-a
Volimpačije meso i jako mi se dpada ovaj način pripreme
ОдговориИзбришиHvala na komentaru,Dubravka :)
ИзбришиNaisla sam i na recept pacijeg mesa sa narandzinim sosom,pa cu i to isprobati...