петак, 28. јул 2017.

PACIJE MESO U CRNOM VINU





Potrebno:
2 kom pacijih ledja i grudi
3 kasike maslinovog ulja
4 cena belog luka
5 kasika dark soy sauce
2 kasicice ljutog sosa sa kikirikijem ili ljute aleve
1/2 case crnog vina
2 kasicice mango chutney-a
Priprema:
Patku dobro skuvati da se meso raspada( oko 2h). 





Supu/koncentrat iskoristiti ovako .
Skinuti svo meso sa kostiju,pa doliti vino,seckan beli luk,ljuti sos sa kikirikijem,ulje ,soja sos,





pa  proprziti  na umerenoj temperaturi,da vino ispari i  meso fino karamelizuje (oko 10-tak min.).Skloniti s ringle i dodati mango chutney.Servirati uz siroke pirincane spagete.






















***Meso patke je izuzetno zdravo i zasitno,ali zato i dosta jako.Meso skinuto sa ledja i grudi patke uz dodatak spageta ili povrca bice dovoljan obrok za 4 tanjira 😉

                                                                                Prijatno  😂😎

3 коментара:

  1. Potrebno:
    2 kasicice ljutog sosa sa kikirikijem ili ljute aleve
    1/2 case crnog vina
    2 kasicice mango chutney-a

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман29. јул 2017. 04:35

    Volimpačije meso i jako mi se dpada ovaj način pripreme

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komentaru,Dubravka :)
      Naisla sam i na recept pacijeg mesa sa narandzinim sosom,pa cu i to isprobati...

      Избриши

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *