Potrebno:
1 konzerva/400ml kokosovog mleka
10 supenih kasika smedjeg secera
1kasika ekstrakta vanile
malo soli
1,5 kasicica kokosovog ulja
Priprema:
U serpicu izliti kokosovo mleko,dodati smedji secer,malo soli,kuvati uz stalno mesanje drvenom varjacom na nizoj temperaturi,da vri.
Od ove kolicine u serpici,treba da uvri 1/3 i da masa postane gusca i lepljiva.Skloniti sa ringle,mesati i dodati ekstrakt vanile i kokosovo ulje.
Polako mesati dok se ulje dobro ne umesa u karamel krem.
Prohladjen krem usuti u teglicu i cuvati u frizideru do 3 dana,kako pise u originalnom receptu,mada mislim da moze i duze ako ste karakter 😉😋
**Ideju da napravim ovaj krem dala mi je Katie,a recept sam procitala ovde
Prijatno 😃
Нема коментара:
Постави коментар