четвртак, 02. март 2017.

TAAN/TAHINI/SUSAMOVA PASTA



Potrebno:
300 gr susama
250 ml/1/2 case susamovog ulja
1/2 kasicice soli
1 kasicica smedjeg secera 
Priprema:
Susam prziti kratko na niskoj temperaturi(1),uz mesanje drvenom spatulom,samo da malo pozuti(oko 2 minuta).Ohladiti ga,pa sipati deo/polovinu(zavisno od velicine case blendera/secko)i izblendirati seme susama,

dodati polovinu kolicine ulja,soli,secera,blendirati u pastu,sa povremenim prekidima,da ne bi opterecivali rad masine.

Tako uraditi i sa drugom polovinom,pa pastu sipati u teglu.Moja tegla je od kupovnog tahinija,koji sam potrosila i evo bas mi je posluzila jer ima etiketu 😏

Ovako napravljena pasta koristice vam u spremanju 
Humusa kao jedna od bitnih namirnica za ovaj namaz,za spremanje corbe od leblebija,kao dodatak jelu ili kao namaz na domaci hleb.
*Mesto susamovog ulja,mozete koristiti maslinovo ulje*

                                                                Prijatno 😍

2 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala na komentaru Rajna,srecna sam sto Vam se dopada.Svi se danas trudimo da po nesto zdravo spremimo i iznesemo na sto :)

      Избриши

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email