Potrebno:
300 gr susama
250 ml susamovog ulja
1/2 kasicice soli
1 kasicica smedjeg secera
Priprema:
Susam prziti kratko na niskoj temperaturi(1),uz mesanje drvenom spatulom,samo da ujednaceno pozuti,da ne bi dobio gorcinu ako ga preprzimo.
Ohladiti ga,pa sipati deo/polovinu u blender, izblendirati seme susama,
dodati polovinu kolicine ulja,soli,secera,blendirati u pastu,sa povremenim prekidima,da ne bi opterecivali rad masine.Ako je previse gust,dodati jos ulja.Po mom ukusu,najbolje je susamovo hladno cedjeno ulje,ali moze i bucino(bundevino) ili drugo ulje po vasem izboru.
Tako uraditi i sa drugom polovinom,pa pastu sipati u teglu.
Moja tegla je od kupovnog tahinija,koji sam potrosila i evo bas mi je posluzila jer ima etiketu 😏
Ovako napravljena pasta koristice vam u spremanju
Humusa kao jedna od bitnih namirnica za ovaj namaz,za spremanje corbe od leblebija,kao dodatak jelu ili kao namaz na domaci hleb.
Prijatno 😍
Hvala na dobrom prijedlogu za zdravlje.
ОдговориИзбришиHvala na komentaru Rajna,srecna sam sto Vam se dopada.Svi se danas trudimo da po nesto zdravo spremimo i iznesemo na sto :)
Избриши