среда, 22. фебруар 2017.

OSLIC U ZACINIMA & HAKE IN SPICES


***
Oslić (lat. Merluccius merluccius) je morska riba iz porodice Bakalara.Boja mu varira, od dubine i područja gde živi, a kreće se od nijanse svetlo plave do sive na vrhovima (ponekad sa nijansama zlatne), a srebrenkaste na bokovima. Nakon hvatanja naglo sivi, a usled dužeg stajanja izbledi. Najveća zabeležena veličina mu je 140 cm i 15 kg u Atlantiku.Oslić je veliki proždrljivac, hrani se manjom ribom, glavonošcima i račićima, živi oko 20 godina.Meso je belo, izvrsnog ukusa, mekano i sočno, lako probavljivo, te se stoga preporučuje u ishrani bolesnika. U prodaji se može naći svež (celi), filetiran i paniran.
*** 
Potrebno:
1kg oslica"Hek"
Marinada:
4-5 cenova belog luka
1kasicica crnog bibera
1 kasicica belog bibera
1 kasicica curry-a
1 kasicica kumina
1 kasicica kajenskog bibera
1 kasicica garam masala zacina
1 kasicica kurkume
3 supene kasike "Umebosi " sirceta
1/2 limuna
1/2 case Olitalia ulja od semenki grozdja
2 prstohvata susenog bosiljka
2 prstohvata susene nane
soli po ukusu(umebosi sirce sadrzi so dovoljnu za ovo jelo)
Prilog:
2 kuvana krompira
1/2 limuna

Priprema:
Oslic iseci na krupnije komade.U tiganj postaviti alu foliju,tako da moze da se poklopi preko ribe.Na alu foliju poredjati komade ribe,preliti marinadom:mesavinom zacina,ulja i sirceta,dobro utrljati,

pokriti folijom,ostaviti 30 minuta poklopljeno.

Ukljuciti ringlu na srednju temperaturu(2-ka),naliti pola case vode,pa tako kuvati  ribu u foliji.Posle 10-tak minuta skloniti sa ringle,prohladiti,podici foliju,pa skinuti kozu i ribu filetirati(oslic se veoma brzo i lako odvaja od kostiju).Filete presuti iz folije u tiganj,doliti jos malo ulja ako je potrebno(ja nisam),nacediti sok od pola limuna,poklopiti do sluzenja.

Krompir skuvati,iseci na krupne kocke,servitati uz zacinjenu ribu i isecene kriske limuna.



                                                                     Prijatno 😉😊

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email