понедељак, 13. март 2017.

DOMACA PIKANT SUNKA & HOMEMADE PIKANT HAM




Potrebno:
500 gr belog pileceg mesa
3 cena belog luka
1 kasicica kurkume
1i 1/2 kasicica belog bibera
1/2 kasicice kajenskog bibera-ljutkast
1 kasicica himalajske/obicne soli
1 kasicica pimenta/najkvirc/allspice
1/2 kasicice origana
1 kasicica crvene/aleve paprike
popotrebi kasika vode
Priprema:
Belo meso iseci na kockice,pripremiti sve zacine u datim kolicinama,pa sve staviti u secko,usitniti potpuno meso da se sjedini sa zacinima,a po pootrebi dodati kasiku vode.
Kompaktnu masu izvaditi na prozirnu foliju, pa uviti bas u obliku sunke ili salame.

Sunku spustiti u serpu sa vodom i kuvati na niskoj temperaturi(1),oko 45 minuta.

Kuvanu sunku izvaditi na dasku,potpuno ohladiti i skinuti foliju.

Ovako spremljena sunka je kompaktna,i nasuprot mojoj sumnji,mogla je da se sece izuzetno tanko.

**Ideju da spremim ovu ukusnu sunku,dobila sam citajuci recept  za Domaći parizer
na stranici  KUVARANCIJE 

                                                 Prijatno 😊
                                            
  

3 коментара:

  1. Одговори
    1. Oooo,to mi je bas drago,draga Frana,jos da si blize,pa da probas,fantasticna,a ima jos dosta kombinacija.Cmokic Frana!

      Избриши
  2. Draga Marina, ne vidi se ceo tekst,proveri gde je greška, dopada mi se recept

    ОдговориИзбриши

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email