недеља, 12. март 2017.

PRALINE OD BELE I CRNE COKOLADE SA MENTOM & VISNJOM & NARANDZOM




Potrebno:
Bela cokolada-
120gr secera
3-4kasike vode
1 kasika ekstrakta vanile
150gr margarina(180gr putera)
120gr mleka u prahu
malo soli
Crna cokolada:
150gr crne cokolade
1 kasika kakao praha
20gr putera(2 kasike ulja)
malo soli
Punjenje:
1kasika ekstrakta mente
visnje iz likera/kolicina po zelji
kandirana narandza
Priprema:
U serpicu sipati vodu i secer,kuvati dok se secer ne istopi a voda ne ispari,dodati ekstrakt vanile,mesati,dodati mleko u prahu,mesati u ujednacenu masu,dodati margarin(koristila sam i puter,ali je tada cokolada meksa,pa se ne vadi lepo iz kalupa),malo soli,mesati.Masu podeliti na dva dela,pa u jedan sipati ekstrakt mente,pomesati.Meni se u tom procesu sjedinjavana sa mentom,cokolada stegla,pa sam pravila kuglice-punjenje za bele i crne praline.

Cokoladu belu i crnu rasporediti u kalupe,premazane uljem,i po zelji kombinovati crnu sa belom.Na sloj cokolade poloziti visnju iz likera ili kandiranu narandzu,pa preliti delom cokolade.Posto popunimo,kalup sa obe ruke protresti udaranjem o radnu povrsinu,da sav vazduh izadje iz njih i ako je potrebno,poravnati povrsinu kalupa nozem.U drugi kalup sipati crnu cokoladu,belu cokoladu sa mentom,pa preko kombinovati  negde belom negde crnom prekriti fil.Protresti kalup.

Ovako spremljene kalupe staviti u zamrzivac,da se praline dobro stegnu,na nekoliko sati.Pazljivo vaditi na tacnu.
 


* "Bela cokolada" mi je bila meka pri vadjenju iz kalupa,mada je ukus divan,cak meni lepsi od kupovne "bele coklade".Recept za pripremu nasla sam na
internetu i od mnogih,odlucila sam se za ovaj koji mi je delovao najuverljivije.*

                                                                                        Prijatno 😋

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email