среда, 15. фебруар 2017.

AVOKADO SALATA & AVOCADO SALAD


Avokado potiče iz Srednje i Južne Amerike, gde se počelo sa gajenjem 8000 g. pre n.e. Nekada smatran za kraljevsko voće koje je davalo magične moći princezama drevnih Maja, danas je česta namirnica na svim trpezama sveta. Postoji više od 80 sorti avokada koje se mogu svrstati u tri kategorije - meksičku, gvatemalsku i zapadnoindijsku.

Potrebno:
2 zrela avokada
1 limun/sok
2-3 cena seckanog belog luka
2 kasike majoneza
malo soli/po ukusu
1-2 kasike maslinovog ulja
5 na kolutove nasecenih  maslinki 
Priprema:
Avokado ocistimo - nozem presecemo polovinu i pazljivo izvadimo koscicu 👇
Isecemo avokado na kocke iznutra nozem,pa okretanjem naopako skidamo kocke sa kore avokada,spustamo u posudu,

nacedimo sok jednog limuna,


pasir kasikom ispasiramo mekan zreo avikado,dodamo seckani beli luk,

majonez i soli po ukusu,maslinovo ulje.
Dekorisati zelenim maslinkama.
Avokado salatu prohladiti pola sata,te servirati uz presno povrce naseceno na tracice ili tortilje iz kesice/gotove 😊


                                           Prijatno 😋💖

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email