Avokado potiče iz Srednje i Južne Amerike, gde se
počelo sa gajenjem 8000 g. pre n.e. Nekada smatran za kraljevsko voće koje
je davalo magične moći princezama drevnih Maja, danas je česta namirnica
na svim trpezama sveta. Postoji više od 80 sorti avokada koje se mogu
svrstati u tri kategorije - meksičku, gvatemalsku i zapadnoindijsku.
Potrebno:
2 zrela avokada
1 limun/sok
2-3 cena seckanog belog luka
2 kasike majoneza
malo soli/po ukusu
1-2 kasike maslinovog ulja
5 na kolutove nasecenih maslinki
Priprema:
Avokado ocistimo - nozem presecemo polovinu i pazljivo izvadimo koscicu 👇
Isecemo avokado na kocke iznutra nozem,pa okretanjem naopako skidamo kocke sa kore avokada,spustamo u posudu,
nacedimo sok jednog limuna,
pasir kasikom ispasiramo mekan zreo avikado,dodamo seckani beli luk,
Dekorisati zelenim maslinkama.
Avokado salatu prohladiti pola sata,te servirati uz presno povrce naseceno na tracice ili tortilje iz kesice/gotove 😊
Prijatno 😋💖
Нема коментара:
Постави коментар