недеља, 23. октобар 2016.

TOFU U MASALA ZAČINU & TOFU IN MASALA SPICES



Tofu – sir od soje – najrasprostranjeniji je sojin proizvod. Dobija se zgrušavanjem sojinog mleka. Već vekovima se koristi u ishrani na Istoku, a sve više osvaja ljubitelje zdrave hrane širom sveta. Bogat je lako svarljivim proteinima, a za razliku od proteinskih proizvoda životinjkog porekla, sadrži minimalne količine masti i ne sadrži holesterol. Daje samo 70Kcal na 100 grama. Od minerala, ima najviše kalcijuma, fosfora i gvoždja, a od vitamina tiamin, riboflavin, niacin i pantotensku kiselinu. Od ugljenih hidrata najprisutniji je dekstrin, a on ne utiče na povećenja nivoa šećere u krvi. Upotreba tofua preventivno deluje protiv eventualnih oboljenja krvnih sudova, visokog krvnog pritiska i osteoporoze. Tofu je blagog ukusa i lako poprima mirise i ukuse hrane sa kojom se priprema. Slaže se sa velikim brojem namirnica. Može se prokuvati u slanoj vodi i čuvati u frižideru više dana. Može se pržiti na ulju sa dodacima ili koristiti kao osnova za brojna jela, namaze, salate i poslastice.
***
Potrebno:
1kg tofu sira
brašno od leblebija
kašika spelta mekinja
masala začin
malo origana
soli
Priprema:


Pomešati brašno leblebija,
spelta mekinje,



 masala začin,



so,origano,pa u tu smesu uvaljati šnite tofu sira.



Pržiti na maslinovom ulju oko desetak minuta svaku stranu(seći deblje parčiće),dok ne uhvate koricu.
 
Šnite tofua će unutra biti i dalje meke i sočne,a spolja hrskave.
Tofu ima blag ukus,sada sa masala začinom malo pojačan,a pošto se inače poslužuje uz dodatak povrća ili soseva oštrijeg ukusa,ja sam ga danas kombinovala sa patlidžanom u paradajz sosu sa belim lukom.Dobitna kombinacija za sve koji vole ovo povrće!



                                         Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *