четвртак, 27. октобар 2016.

PIKANTNI MIRISAN GHEE & AROMATIC GHEE



Potrebno:
2-3 listica sveze zalfije
4-5 grancice persuna
1 grana ruzmarina(listici)
3-4 chilli papricice
3 kasicice zacina
2 cena belog luka 
1/2 kasicice crnog bibera
soli po ukusu
400 gr putera
Priprema:
puter kuvati na niskoj temperaturi,kupiti penu,svedok ne bude potpuno bistar.

Procediti kroz gazu,prohladiti,sipati u staklenu posudu.
 
Zacinske biljke staviti u drveni avan,gnjeciti,dodati i zacin,beli luk,gnjeciti,papricice u komadu,pa jos gnjeciti.

Dobro izdrobljene zacine sipati u gi(ghee),mesati povremeno dok se ne stegne( moze na kratko i u frizider),tako da svi zacini ostanu ujednaceno rasporedjeni po puteru.
Na  prozirnu foliju(ja sam danas imala samo alu-foliju) rasporediti zacinjen gi,umotati u obliku salame i odloziti u frizider.


Mozemo ga koristiti kao namaz ili za przenje povrca i
mesa (pa i mariniranje),gde zelimo pikantnu mirisnu notu jela.


                                                    Prijatno  :)

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email