Potrebno:
2-3 listica sveze zalfije
4-5 grancice persuna
1 grana ruzmarina(listici)
3-4 chilli papricice
3 kasicice zacina
2 cena belog luka
1/2 kasicice crnog bibera
soli po ukusu
400 gr putera
Priprema:
puter kuvati na niskoj temperaturi,kupiti penu,svedok ne bude potpuno bistar.
Procediti kroz gazu,prohladiti,sipati u staklenu posudu.
Zacinske biljke staviti u drveni avan,gnjeciti,dodati i zacin,beli luk,gnjeciti,papricice u komadu,pa jos gnjeciti.
Dobro izdrobljene zacine sipati u gi(ghee),mesati povremeno dok se ne stegne( moze na kratko i u frizider),tako da svi zacini ostanu ujednaceno rasporedjeni po puteru.
Na prozirnu foliju(ja sam danas imala samo alu-foliju) rasporediti zacinjen gi,umotati u obliku salame i odloziti u frizider.
Mozemo ga koristiti kao namaz ili za przenje povrca i
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар