Savrseno hrskavi krastavcici i ostalo povrce....
POTREBNO:
1 litar alkoholnog sirceta
3 litre vode
200 gr soli
400gr secera(smedji ili
beli)
20 gr bibera u zrnu
lorber po dva-tri listica u svaku teglu
20 gr semena slacice
1 saka kima
1 kesica vinobrana
1 kesica konzervansa
PRIPREMA:
Vodu,sirce,so i secer prokuvati,pa malo prohladiti.Dodati zacine,konzervans,vinobran,dok je toplo,mesati,ostaviti da se ohladi.
Oprati i osusiti krastavcice,papriku,sargarepu,
Oprati i osusiti krastavcice,papriku,sargarepu,
zeleni paradajz(ja sam stavila i malo zelenog ceri-paradajza sa moje terase),karfiol,crni i beli luk ocistiti,glavicu kupusa iseci na vece komade.
Preko krastavcica postaviti mrezice i zatvoriti tegle.
Ostalo je jos raznog povrca,zelene paprike,dva duga krastavca,sekla sam ih na kolutove i uzduz,pa sam zajedno sa secenim kupusom redjala u vecu plasticnu kutiju,
nalila preostalu "corbu",pritisla starim tanjirom i zatvorila.
Ostalo je jos raznog povrca,zelene paprike,dva duga krastavca,sekla sam ih na kolutove i uzduz,pa sam zajedno sa secenim kupusom redjala u vecu plasticnu kutiju,
nalila preostalu "corbu",pritisla starim tanjirom i zatvorila.
Jedna manja tegla je pored raznog povrca dobila i par faferoncica direktno sa moje terase.
***
Ovako spremljeno povrce moze da stoji vise godina.
***
Ovako spremljeno povrce moze da stoji vise godina.
Probajte i uzivajte
Prijatno 😊
Prijatno 😊
Нема коментара:
Постави коментар