недеља, 21. август 2016.

LETNJA LAZANJA & SUMMER LAZANJA

***
Poreklo recepta:
sve namirnice koje su nabrojane sam imala u malim kolicinama,a nisam smela vise da ih cuvam(velike vrucine),dakle,recept je izmisljen...
Ova lazanja je po ukusu i bolja od originalne,posebna je zato sto je lagana,prava "Letnja lazanja".
Punjenje je originalno,zato je ova lazanja dobra,punjena je mojom ljubavlju  :)
*** 



Potrebno:
malo putera
2 tikvice
2 tortilje-mexicano
2 cena belog luka 
1 veci crveni luk
malo kackavalja 
3 susena paradajza
maslinke(10-tak)
seckana pecenica ili neko drugo suvo meso
pirincana testenina
Preliv:
3 jaja 
1/2l biljne pavlake
origano(po ukusu)
1 dobra kasicica brasna od leblebija


Priprema:
U manji djuvec naseci komadice putera,rasporediti,preko nacepkati jednu tortilju,

 
tikvice oljustiti,iseci na kockice,luk na listice,beli luk sitno,pa redjati preko tortilje:luk,tikvice,

seckane maslinke,red pirincane testenine,



seckan suvi paradajz iz maslinovog ulja,



preko cepkanu tortilju,pa preko seckanu pecenicu,


pa jos jedan sloj tikvica,maslinki,


naliti malo vode,prekriti pek-papirom,pa u zagrejanu rernu,peci dok sve ne omeksa,oko 30 minuta.
Za preliv:
3 cela jaja umutiti sa 1/2l biljne pavlake,narendati kackavalj(kolicina po ukusu),dodati kasicicu origana,sve pomesati,


dodati kasicicu brasna od leblebije/slanutak,promesamo.

Kada jelo izvadimo iz rerne,prelijemo ga ovim prelivom,pa viljuskom na vise mesta izbusimo da moze sav preliv ravnomerno da udje,


vratimo u rernu na kratko da se zapece,izvadimo.



Kada se prohladi,mozemo da secemo i posluzimo,


                                                                    
                                                                         
ukrasimo seckanim maslinkama...  :) ,papricicom iz moje bastice...




 Zanosno-ukusno,blago-prijatno,ocaravajuce-perfektno!




                                         Prijatno😋

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email