Potrebno:
za koru:
6 belanaca
10 kasika kokos-secera(ako stavljate kristal,onda 6 kasika)
1 kasicica soka od limuna
100gr mlevenih oraha
1 vrsna kasika brasna
za fil:
6 zumanaca
10 kasika kokos secera(kristal-6 kasika)
4 velike stangle cokolade
2-3 supene kasike kikiriki-putera(i ako je slankast)
125 gr putera/margarina
solja mleka
kasika brasna
1/2 kasike gustina
za preliv:
ganache krem:
slag-krem
cokolada
Priprema:
6 zumanaca umutiti sa 10 kasika kokos-secera,kuvati na nizoj temperaturi uz stalno mesanje do krema,
dodati kikiriki-puter,mesati,dodati 125gr putera,4 stangle cokloade,mesati da se sve sjedini u krem.
Mleko sipati u ciniju,dodati kasiku brasna i kasicicu gustina,dobro umutiti viljuskom,
doliti u krem,mesati dok ne postane gust krem,ohladiti i filovati kore.
Slatku pavlaku/slag krem sipati u serpicu,kuvati do vrenja,
skloniti sa ringle i dodati oko 100gr cokolade,mesati,ostaviti da se prohladi.
Ovim kremom mozemo preliti tortu i ukrasiti je,ali meni je trebala punoca i kolicina pa sam ganache napravila na jos jedan nacin:kad se prohladio,umutila sam ga mikserom u cvrst krem,
Prijatno :)
Zbilja ti je lepa torta.Važno je da je slavljenici lepa! Pozdrav i čestitke :)
ОдговориИзбришиHvala puno,Dobrila :),bio je to srecan dan za nas:sva nasa deca sa nama :)
Избриши