среда, 13. април 2016.

ALEKSANDRINA SNIKERS TORTA



Potrebno:
za koru:
6 belanaca
10 kasika kokos-secera(ako stavljate kristal,onda 6 kasika)
1 kasicica soka od limuna
100gr mlevenih oraha
1 vrsna kasika brasna
za fil:
6 zumanaca
10 kasika kokos secera(kristal-6 kasika)
4 velike stangle cokolade
2-3 supene kasike kikiriki-putera(i ako je slankast)
125 gr putera/margarina
solja mleka
kasika brasna
1/2 kasike gustina
za preliv:
ganache krem:
slag-krem
cokolada
 






Priprema:
umutiti belanca,dodati kokos-secer,mutiti,dodati mlevene orahe,kasicicu soka od limuna,kasiku brasna,dobro sjediniti.Pleh prekriti pek-papirom,izliti koru,spatulom formirati i oblikovati cetvrtastu koru,peci u zagrejanoj rerni 10 minuta na 180 stepeni(rerna sa ventilatorim),pa 10 minuta na 150 stepeni,izvaditi,ohladiti,iseci koru na dva dela.

                            
Fil:
6 zumanaca umutiti sa 10 kasika kokos-secera,kuvati na nizoj temperaturi uz stalno mesanje do krema,


dodati kikiriki-puter,mesati,dodati 125gr putera,4 stangle cokloade,mesati da se sve sjedini u krem.


Mleko sipati u ciniju,dodati kasiku brasna i kasicicu gustina,dobro umutiti viljuskom,


doliti u krem,mesati dok ne postane gust krem,ohladiti i filovati kore.

Ovao je nacin br.1,jer sam mislila da Ganache krem nije potreban,medjutim....
Slatku pavlaku/slag krem sipati u serpicu,kuvati do vrenja,
skloniti sa ringle i dodati oko 100gr cokolade,mesati,ostaviti da se prohladi.

Ovim kremom mozemo preliti tortu i ukrasiti je,ali meni je trebala punoca i kolicina pa sam ganache napravila na jos jedan nacin:kad se prohladio,umutila sam ga mikserom u cvrst krem,
                                                               
filovati tortu,ukrasiti po zelji...,pa u frizider

Slavljenica je bila odusevljena....



a i gosti....


  
                                   Prijatno  :)

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email