Potrebno:
300gr mlevenog mesa(svinjskog,juneceg ili mesanog)
2 kasike prezli
1 jaje
biber,so,beli luk(opciono)
1 kasika secera(ili zamena za secer)
1-2 kasike brasna
paradajz-pelat(ili sok,pasirani paradajz)
malo blagog kecapa
origano
1-2 kasike maslinovog ulja
Priprema:
U meso dodati prezle i zacine pozelj(biber,so,zacin"c"),jaje,cenic belog luka,malo ulja,pa zamesiti dobro,kao testo,uviti u prozirnu foliju i odloziti u frizider na pola sata do sat(moze se pripremiti i dan ranije).
U tganj ili serpu sipati vode da pokrije dno,pa kidati komade mesa,praviti loptice izmedju dlanova,spustati u vrijucu vodu jednu do druge,dok ne popunimo dno,protresti tiganj nekoliko puta da se cufte sa svih strana skuvaju,pa dodati 1/2l paradajz pelata,secer(ili zamenu:kokos-secer,agava-sirup,javor-sirup,smedji secer,fruktozu,tabletce"na tren")dodati zacin po zelji i ukusu(ja sam dodala svoj domaci ZACIN,
kuvati jos malo,probati,jer paradajz daje kiselkastu notu(ja je ne volim)pa ako treba dodati jos malo secera.
Spremiti hladnu zaprsku:
2 kasike brasna pomesati sa vodom da bude gusce nego za palacinke,
dodati u sos uz blago mesanje ,skloniti kad dostignete zeljenu gustinu,
na kraju dodati malo origana.
Ovo jelo je veoma lako i jednostavno napraviti,ne treba puno namirnica,a ukusno i deca ga bas vole(sva moja :) i velika i mala )
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар