субота, 13. фебруар 2016.

TAAN CORBA SA LEBLEBIJAMA I POVRCEM




Potrebno:
oko 100gr leblebija
100gr raznog sociva(zuto,zeleno,smedje,crno)
20-tak zrna azuki pasulja(kombinaciju sociva&pasulj mozete naci u kesicama pod nazivom "Fantazija"u ZH)
crni i beli luk
suseni paradajz u maslinovom ulju
2-3 kasike Taan-paste(susamova pasta,puter)
maslinovo ulje za dinstanje
gomasio so
mleveni kim
kasicica ljute papricice u prahu(po zelji)

Priprema:

leblebiju potopiti u dosta vode,crni i beli luk iseckati


dinstati luk na maslinovom ulju



dodati leblebiju(ocediti,vodu sacuvati),sociva,azuki pasulj



dodati iseckan paradajz


naliti vodom u kojoj je bila potopljena leblebija,
kuvati dok svo povrce ne bude mekano


kim samleti u vodenici za biber,dodati kad je corba gotova


dodati kasicicu gomasio soli(procitaj recept Gomasio-susamova so)


dodati Taan-pastu,promesati



dodati kasicicu ljute papricice,posluziti uz topli  hlepcic-roti
(recept CHAPATI&ROTI)




                                    Prijatno :)




Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email