Potrebno:
oko 100gr leblebija
100gr raznog sociva(zuto,zeleno,smedje,crno)
20-tak zrna azuki pasulja(kombinaciju sociva&pasulj mozete naci u kesicama pod nazivom "Fantazija"u ZH)
crni i beli luk
suseni paradajz u maslinovom ulju
2-3 kasike Taan-paste(susamova pasta,puter)
maslinovo ulje za dinstanje
gomasio so
mleveni kim
kasicica ljute papricice u prahu(po zelji)
Priprema:
leblebiju potopiti u dosta vode,crni i beli luk iseckati
dinstati luk na maslinovom ulju
dodati leblebiju(ocediti,vodu sacuvati),sociva,azuki pasulj
naliti vodom u kojoj je bila potopljena leblebija,
kuvati dok svo povrce ne bude mekano
kim samleti u vodenici za biber,dodati kad je corba gotova
dodati kasicicu gomasio soli(procitaj recept Gomasio-susamova so)
dodati Taan-pastu,promesati
dodati kasicicu ljute papricice,posluziti uz topli hlepcic-roti
(recept CHAPATI&ROTI)
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар