уторак, 16. фебруар 2016.

NAAN-INDIJSKI HLEPCIC

****
Ako će vas nešto navesti da se zaljubite to je onda Naan hleb! Dolazi sa severa Indije, on je vazdušast, mekan, hrskav i služi se vruć. Priprema se u "tandoori peći"(zvonolikim,keramickim pecima,neko ih zove"pusnice",dostizu temperaturu i do 900 stepeni ),što mu daje neverovatan ukus a možete izabrati ukus prema sopstvenim čulima: buter naan, naan sa belim lukom, korijander i čili naan…. I ono što je najslađe on se po pravilu jede umakanjem u jelo, čisto zadovoljstvo.
**** 
Potrebno:
500gr brasna,suvi kvasac-kesica,malo secera,soli,250ml tople vode,casa jogurta,malo ulja,jedno celo jaje,puter,gomasio-susamova so,beli luk.

Priprema:
Zmesiti fino meko testo u koje odmah dodamo tucani beli luk( ja koristim obican drveni avan), pomesati ga sa gomasio solju,ostaviti da naraste,pa premesiti,


odvajati jufkice,posipati sa malo brasna,rastanjiti oklagijom ili prstima,jer je testo meko,pa peci na tiganju prethodno premazanom puterom(vrela ringla),peci dok se ne pojave mehurici,okrenuti,



naan slagati u ciniju ili na tanjir,prekriti krpom,da bi sacuvali toplotu do sluzenja.
Visokom temperaturom pri pecenju postizemo dozivljaj pecenja u zidanoj"tandoori peci",kako ga originalno peku u severnoj Indiji.

Naan se dobro slaze i sa humusom,te sam ja ovaj put tako posluzila,mada je i umakanje u ljutu vruckastu corbu dozivljaj....



                           
                                    Prijatno :)




Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *